Make your own free website on Tripod.com
LOPEN MET Rudy (SPEEDY)
wedstrijdverslagen 2015
Home
running links
wedstrijdverslagen 2015

Het zijn toch vooral de kids die vooruitgang boeken. Daarbij trainen ze nauwelijks en zeker niet intensief en dat zal voorlopig zeker zo blijven.

een nieuw cross seizoen wordt eind oktober in Weert geopend. Zelf loop ik de lange cross, de kids hun eigen wedstrijd.

20-12-2015 Neelderveldloop Roermond, tevens LK cross
Falco gaat als eerste. Maar we hebben eerst naar de lange cross gekeken en een leuk gevecht tussen Patrick Stitzinger en Bas van Hoorn gezien. Patrick was aan het eind de sterkste. Dat stimuleert wel de kids. Jip helpt Falco weer met een prima start. Falco start wel rustig en loopt 10e na 50 meter. Het gras voelt zompetig aan en loopt zwaar. Het zuigt je als het ware naar beneden. Snel starten is dus vragen om problemen. Gaandeweg de eerste ronde schuift Falco op naar het groepje voor zich. Daarvoor loopt Guus Winkelman eenzaam naar de overwinning. Bij de eerste fase over het heuveltje, zorgt het lichtgewicht Falco ervoor dat de rest het nog zwaarder krijgt. Hij loopt nu op de 2e plaats, samen met Mike van Wouwe van AtletiekHelmond. Als de tweede en laatste ronde ingaat, zit de 2e limburger Jesper van der Sterren op 3 seconden en loopt sterk. Ik waarschuw Falco, die zijn pas verlengd, zonder voluit te gaan. Bij het heuveltje versnelt Falco volgens afspraak en lost Mike en Jesper. Hij komt nog redelijk dicht op Guus en met een mooie tweede plaats in de wedstrijd is hij eerste Limburger en dus Limburgs kampioen.
Na Falco lopen 4 dames van zijn trainingsgroep hun Junioren-D wedstrijd. Maud loopt verdienstelijk een eerste wedstrijd, Eline (10e) en Maxime(9e) lopen heel goed, maar vooral Iris werkt zich kapot en finisht als 3e. Ze is wel net 1e Limburgse en dus ook Limburgs kampioen.
Emma heeft niet veel concurrentie aan de start. We missen toch een 4-tal sterke loopsters. Maar dat maakt niet uit. Als je er niet bent, kun je ook niet winnen. Emma gaat al heel snel achter een Vlaams meisje aan, dat al enkele wedstrijden van het circuit heeft gewonnen. Ze blijft 1 ronde bij dit grote meisje en moet dan pas lossen. Door dit machtsvertoon, is de rest wel op flinke achterstand gezet. In de tweede ronde blijft Emma 2e, maar wel eerste Limburgse.

21-11-2015 Warandeloop Tilburg; nationale jeugdcross dag

Het heeft de afgelopen dagen flink geregend en het parcours ligt er zwaar bij. Veel modder/pratch, ideaal voor Falco en Emma.

Emma zal na 2 weken gedwongen rust toch rennen. Een kleine test deze week gaf aan dat de blessure weg is. Het gaat heel hard bij de start en ze kan door de trainingsachterstand niet mee. Ze moet 2 ronden en in totaal 1200 meter lopen. Gaandeweg de wedstrijd kan ze toch nog veel meisjes inhalen en finisht als 14e. Ze doet weer mee.

Dan komt een uurtje later Falco aan de start. De afgelopen week hebben we gas terug genomen. Hij is nerveus. De nationale top van de eerstejaars D staat aan de start (plus een aantal snelle Belgen). Van te voren zeiden we dat een top 10 plaats al netjes zou zijn. De start gaat enorm snel en Falco gaat als 11e het bos in. De groep voor hem gaat hem nu te hard. Maar in het bos kan hij bij de heuveltjes een aantal jongens inhalen. Bij de eerste doorkomst van de 3 (1700 meter in totaal) loopt hij voorin als 7e mee. In de tweede ronde beginnen een aantal jongens het al heel zwaar te krijgen. Falco kan met zijn 12mm-spikes op dit zware parcours snel door de modder. Als hij na de 2e ronde langs komt, loopt hij op de 3e plaats, nog voor jongens die vorig jaar ver voor hem eindigden. De eerste 2 kent hij ook, maar die gaan hem net te hard. Met een mooie eindsprint weet hij nog de 4e achter zich te houden en finisht op een schitterende 3e plaats achter Soufian Tamrouti (Kampen) en Pieter Fallaux (Barendrecht). Hij is zo diep gegaan, dat hij meteen na de finish niet meer op zijn benen kan staan. Hij herstelt wel snel en hulde aan de organisatie die de prijsuitreiking niet veel later, eerder dan gepland deed. Nadat het geweld van de 2e jaars D is geweest, blijkt dat Falco de 13e tijd van 77 jongens nationale top heeft gelopen, heel mooi.08-11-2015 Molenvencross Stiphout (Limbra)

Zelf loop ik eerst 19.27 over de 4,1 km bij de korte cross. Helaas krijg ik in de laatste kilometer last van de rechterkuit en zal ik hierna even rust moeten nemen.

Emma heeft zich gisteren bij het voetballen geblesseerd en kan niet mee doen. Falco heeft bij zijn wedstrijd weer veel concurrentie van 2ejaars. Toch wordt hij weer knap 2e en is het podium hetzelfde als in Weert.01-11-2015 Encibergloop 1,15 km

In de ochtend loop ik zelf als eerste de korte cross in 23.17.

Falco loopt de jeugdloop waarbij junioren C en D samen lopen. Een top 5 zou dan al mooi zijn. Hij loopt niet voluit de berg op en kan daarna doortrekken. Hierdoor haalt hij nog enkele lopers in en sprint als 3e de berg af. Jesper van der Sterren komt nog heel dichtbij, maar Falco slaat die aanval sterk af en eindigt prachtig als 3e. Op het podium staan 2 tweedejaars C van Unitas voor hem, maar vooral boven hem (2 koppen groter!).

Emma loopt de 550 meter en wint met 2 vingers in de neus deze cross.25-10-2015 Ijzeren Man cross Weert (Limbra)

Emma voelt zich niet goed, heeft veel last van de buik. Toch loopt ze verdienstelijk naar een 6e plaats.

Falco loopt nu als eerstejaars D ook tegen 2e jaars D, dus de verwachtingen zijn getemperd. Toch loopt hij knap naar een 2e plaats achter Guus Winkelman ('t jasper Sport Someren) en voor Mike van Wouwe (Atletiek Helmond) en nog veel meer 2e jaars.

Zelf loop ik 21.52 bij de korte cross.

11-10-2015 Trimloop Kranenbroek Echt
Emma loopt 4.36 op de 1050 meter (op haar gemak)
Falco loopt 11.17 op de 2865 meter (niet voluit)
Rudy loopt 25.50 op de 5200 meter (mooi/tevreden)

08-02-2015 Avé Leudalcross Haelen
Heden staat de laatste cross van het LIMBRA-circuit op het programma. Falco heeft dee wedstrijd nodig om 1e in het klassement te worden. Hij heeft immers 2 van de 9 wedstrijden gemist en de beste 7 resultaten tellen. Hij mag 25e worden om genoeg punten te scoren. Bij de start gaat Ryan Rooijakkers (GAC Gemert) hard weg en Falco volgt goed. Na 100 meter passeert Falco hem en  geeft goed gas. De cross is ontzettend goed te volgen, je ziet bijna de hele wedstrijd. Het parcours is op en af en draaien en keren, heerlijk. Na 1 ronde heeft Falco al een duidelijk gat geslagen en breidt dit uit na 15 seconden in de tweede ronde. Hier geniet hij van het parcours en finisht zonder voluit te zijn gegaan in 5.22 (1510 meter). Achter hem sprinten Ryan en Jarno Janssen (AV Weert) voor plek 2 en 3. Falco zijn loopmaatje bij de club Jip is er ook en wordt verdienstelijk 12e. Hij gaat steeds beter lopen. Na Falco starten de meisjes A-pup en hierbij loopt Iris (tweelingzus van Jip) een hele sterke wedstrijd en moet enkel Bo Spoor (HAC en nationale top) voor zich dulden.
Als laatste moet Emma aan de bak. Ze start niet goed en moet in de achtervolging gaan op Kiara Sluijpers. Pas na het grasveld passeert Emma haar en blijft in het bosgedeelte Kiara onder druk zetten. Vandaag kan Kiara goed volgen, waardoor het tot het einde een spannende wedstrijd blijft. Emma heeft de meeste krachten over en wint net voor Kiara (AVON).
Zowel Falco als Emma winnen het totaalklassement van het LIMBRA-circuit. Hier doen heel veel clubatleten uit Limburg en Noord-Brabant aan mee en ze mogen heel trots zijn op hun prestatie. Volgend jaar is Falco D-junior en dan komt hij een sterke Guus Winkelman (1 jaar ouder) tegen. Emma komt als B-pupl dezelfde meiden tegen en hopelijk nog wat meer, m.n. van onze eigen club.

01-02-2015 Heldense Bossencross LIMBRA-circuit
Vandaag was de voorlaatste wedstrijd in het goed georganiseerde LIMBRA-circuit. Emma en Falco lopen beide wedstrijden nog om mee te dingen naar de eerste plaats. Met z'n allen verkennen we het parcours voor Falco. Het is een prachtig stuk bos, met heuveltjes, zand en veel op en af. Hij loop 1282 meter. Vanaf de start zoekt hij de kop en op de heuveltjes maakt hij het verschil. Met zijn 12mm-spikes lukt dat heel goed. Op het laatste stuk zijn die spikes minder fijn, maar toen was het verschil al gemaakt. In 5.10 loopt hij alleen over de finish met een sprintende Rijan en Jarno zo'n 10 seconden daarachter. Hij was best wel moe en vond het parcours heel erg zwaar. Hij staat nu 3e in het klassement en kan de volgende week naar de eerste plaats doorstoten.
Emma moest 874 meter lopen. Voor haar werd het de allereerste wedstrijd waarbij ze crossschoenen met spikes heeft. Bij de start gaat haar concurrente er hard vandoor. Emma gebruikt de eerste ronde om naar haar toe te gaan en door te trekken. Kiara heeft het heel zwaar, als Emma gaat versnellen in de 2e en laatste ronde. Emma haalt nog bijna de eerste jongen in en finisht 6 seconden voor Kiara. Ze is helemaal niet moe en heeft al snel weer praatjes. De schoenen doen het heel goed, dus die blijven. Emma staat nu 4e en kan de volgende week met een minimale 2e plaats zelfs het klassement winnen.

25-01-2015 Vlakwatercross Venray 1500 meter LimBra
Lichtelijk verkouden reizen we naar Noord-Limburg en gaan Falco en Emma strijden voor hun plek in het LIMBRA circuit.
Falco start heel rustig en loopt de eerste 300 meter rond plaats 4. Dan vindt hij het genoeg en neemt de leiding. Na de eerste van 3 ronden op dit soms ijzige en soms drassige parcours met de sneeuwval van gisteren, loopt hij 5 seconden voor op Ryan. Na 2 ronden is dit al 10 seconden en in de laatste ronde loopt Falco naar 5.49 en 19 seconden voor de nummer 2. Hij is niet moe en had nog een ronde door kunnen gaan. Zo zie je maar dat een rustige start altijd beter is dan een kamikaze-start (zoals in Tilburg).
Emma kan nog voor de 1e plaats meedoen, maar dan moet ze Kiara Sluijpers van AVON achter zich laten. Emma start deze keer vooraan en loopt zo al voor Kiara op deze 1000 meter. Bij de doorkomst na 1 ronde, lopen beide dames samen, na de eerste 3 jongens. Emma loopt in de 2e ronde weg bij Kiara en finisht als eerste in 4.36 , een seconde of 3 voor haar concurrente. Ze is wel moe, maar de 400 punten zijn binnen.
Bij de laatste 2 wedstrijden moeten we aanwezig zijn, willen we meedoen voor plek 1. We zullen er zeker proberen te zijn.

17-01 Abdijcross 1400 meter Nationale Cross Vandaag is voor Falco de wedstrijd van het jaar, nl. de Abdijcross als onderdeel van het NK en Nationale Crosscircuit. Bij de A-pupillen is de Nederlanse top aanwezig met Soufian Tamrouti, Pieter Fallaux, Tim Pelkmans en Niels Laros om maar enkele namen te noemen die in Tilburg nog voor Falco waren. Falco start relatief rustig, volgens afspraak. Na een 300 meter sluit Falco bij die 4 aan en draaien ze het bos in. Als ze na de zandstrook door het poortje komen, krijgen ze 3 zware lussen op diep gras voor zich. Niels Laros is de rest vooruit en daarachter strijden Tim en Soufian voor de 2e plek. Even later lopen Pieter en Falco. Op het gras kan Falco weglopen bij Pieter en loopt een 5-tal seconden achter de 3e plaats. Op de baan blijven de jongens op dezelfde posities lopen en wordt Falco dus heel knap 4e in dit nationale geweld. Even later wordt Iris ook heel knap 4e bij de Meisejes Pupillen A en op zondag wint falco heel makkelijk de scholierenloop voor groep 7/8 (Falco is groep 7). 11-01-2015 Alkencross Alken LCC Vandaag rezien we weer af naar de bierstad Alken. Hier is een zeer goed georganiseerde cross van het LCC. De bekende top van Belgisch Limburg is ook weer aanwezig en ze kennen Falco nu al. Yenthe, Ward en Falco starten alle 3 aan de juiste kant om goed over het zand te komen. Na de Finse piste, een bruggetje, lopen ze door de fruitboomgaard door dikke "pratsch" en diep water. De 12mm-spikes doen hun dienst. Yenthe van Dessel (SACN) start weer heel erg snel en Falco laat hem rusig gaan. Na een 400 meter is Falco bij hem gekomen en op het lange, drassige stuk naar de finish loopt Falco zelfs voorbij Yenthe. Op de laatste 50 meter sprint de (1 kop) grotere Yenthe nog langs Falco en wordt Ward Janssen (ATLA) op enkele seconden 3e. De 1045 meter was eigenlijk te kort voor Falco, die bij ons al meer gewend is. Toch was het een prachtige "generale" voor de Abdijcross. 04 januari Jaspercross Asten De kids zijn niet al te fit. Buikklachten en andere lichte verkoudheidsverschijnselen zijn hier debet aan. Falco moet 1200 meter lopen, maar kijkende naar de tijden de afgelopen jaren, is het volgens mij meer 1500-1600 meter. Dat mogen ze wel eens nameten. Ook bij de andere afstanden klopt er volgens mij niets van. Voor de start krijgt Falco voor het eerst met echt onsportief gedrag te maken. Enkele grote jongens van HAC en 't Jasper Sport proberen hem herhaaldelijk letterlijk naar achteren te duwen. Ook andere kleinere lopers hadden hier last van. Hij bijt goed van zich af, maar door die adrenaline gaat hij veels te hard van start. In de eerste ronde (3 minuten) maakt hij een mooi verschil met de rest. In de tweede ronde krijgt hij het moeilijk op het laatste gedeelte. De (sprintende) rest blijft nog wel op afstand, dus de 400 punten zijn binnen. Maar hij is wel even diep gegaan (6.08 min.). In het vervolg weet hij waar hij moet gaan staan en dat hij rustig moet blijven. Emma staat weer achteraan met haar vingers in haar oren. Die knallen vindt ze maar niks. Daarom ligt ze na 100 meter bijna laatste. Ze heeft ook geen spikes (te kleine voet) en in het begin is er veel modder. Vol verbazing zie ik haar na 1 ronde als 2e meisje langskomen. Nog 1 ronde te gaan. Ze heeft het moeilijk op dit parcours met haar schoentjes en glijdt vaak weg. In een mooie eindsprint houdt ze haar 2e plek, voor haar concurrente voor het klassement. Ze liep 28 seconden achter de winnares, een meisje dat bij de Warandeloop dezelfde tijd liep en 1 plekje voor Emma eindigde. Zo zie je maar dat het hebben van spikes een enorme voorsprong geeft. Leuk was dat ze kids bij de loterij na de loop nog een leuk extra prijsje kregen. Nu maar afwachten hoe ze de komende week doorkomen, alvorens we beslissen om in Alken te gaan lopen.

keep on running