Make your own free website on Tripod.com
LOPEN MET Rudy (SPEEDY)
JULI 2005
Home
running links
wedstrijdverslagen 2015

hier vind je de trainingsresultaten en gevoelens van juli 2005: 

 
05-07-2005   8,5 km vaarttraining
Ik had niet veel fut, maar besloot buiten om toch een pittige maar korte training te doen. In totaal 40 minuten gerend, met zeker 10 versnellingen. Het voelde goed aan.
 
07-07-2005   6,5 km dl3
Vandaag had ik helemaal geen goede benen. Ik liep vierkant, kwam niet vooruit. Na iets meer dan een half uur vond ik het wel genoeg. Na zaterdag loop ik dinsdag in Beek en dan neem ik een weekje rust.
 

13-07-2005  15 km dl1
Vandaag is dan de echte voorbereiding begonnen van de Mergellandmarathon. Ik heb gisteren bij Ron meerdere paren schoenen gepast en uitgeprobeerd. Het werd de Mizuno. Ik liep vandaag 15 km in een heel rustig tempo. Ik wilde de schoenen testen en de kilometers weer verhogen. Na 1:18:42 was ik klaar. Het gemiddelde van 11,4km/uur is inderdaad dl1 voor mij. Ik had lichte blaarvorming na een uur bij mijn kleine teentjes, maar dit heeft niet doorgezet. Ik zal nog enkele trainingen op deze wijze afwerken om de schoen goed in te lopen. De benen waren prima.
 

15-07-2005  13 km dl1 rondje Borgharen-Itteren
Vandaag voor de 2e keer met de nieuwe schoenen gelopen. Ik heb nu geen last van blaren. Wel moet ik nog de balans zoeken m.b.t. het aantrekken van de veters. Te strak is niet goed, te slap ook niet. Na 1:02:44 was ik klaar. Mijn gemiddelde van 12,4 km/uur is iets beter dan eergisteren. MAAR.....het was 27 graden en dat is warm. Ik heb maar 1 angst voor de marathon. Dat is niet de afstand, niet het hoogteverschil, maar het warme weer. Bij dit soort weer loop ik de marathon niet!! Ik kan daar niet zo goed tegen. Geef mij maar bewolkt weer en 20 graden maximaal.
 

18-07-2005  11,6 km dl2
Ik wilde eigenlijk een aantal ronden in het bos gaan lopen op een apart parcours, maar helaas.....een deel van dat pad was geheel overwoekerd. Ik ging naar boven naar Kasen en van daaruit richting Moorveld. Daar maakte ik een rondje langs de autoweg en ging weer terug naar Kasen en naar huis. Na 56:30 was ik klaar. Dit is een gemiddelde van 12,4 km/uur. De eerste 6 km gingen in 11,6 km/uur en de laatste 5,6 gingen in 13,2 km/uur. Vandaar een dl2 met lichte interval. Het eerste deel ging bergop en in het laatste deel zat er 800 meter bergaf bij.

20-07-2005  22 km dl1 op parcours marathon
Ik heb vandaag de laatste ronde van 17 km van de Mergellandmarathon gelopen. Met een stuk van 2,5 km naar het startpunt in Meerssen en 2,5 km naar huis,is dat in totaal 22 km. Ik deed de eerste 5 km rustig aan. Pas na het verlaten van Ulestraten ging ik een beetje versnellen. Het waaide op de weg terug naar Raar, maar de benen voelden nog goed. De laatste kilometers waren wel wat zwaarder, maar deze gingen beter dan de laatste keer dat ik hier kwam. Het was nu ook niet zo warm, er vielen zelfs enkele druppels uit de lucht (heerlijk!!). Na 1:51:25 was ik weer thuis. De ronde van 17 km ging in1:24:06,72 (14944 passen). Dit is een gemiddelde van 12,1 km/uur. Ik heb wel naderhand wat stijve bovenbenen, maar dit was mijn langste training sinds een lange tijd. Het echte duurwerk begint nu pas.

23-07-2005  20 km met Jogger Jo en vrienden
Jo had vandaag iets bijzonders in petto. Hij zocht de vlakke delen op langs het kanaal en naar Borgharen en Itteren. De aanloop was redelijk rustig, maar langs het kanaal begon de eerste serie van 1 minuut heel hard en vervolgens 1 minuut rustig. We deden zo 11 series tot aan Borgharen. Na de 7e serie moest ik al rustiger aandoen. In Borgharen werd er weer normaal gerend, maar buiten Borgharen volgden nog 5 series!! Oef......
Na 1:52:00 was ik weer terug bij de Nachtegaal. Met alleen een klein blaartje op mijn kleine linkerteen en wat stijve benen, voelt het voldaan aan. Volgende week zaterdag ga ik weer mee, maar dan gaan we, op uitnodiging van Simon, een duurloop van 3 uur doen. Wie een marathon wil lopen, zal dit zeker nodig hebben. We starten om 09.00 uur bij de Nachtegaal, dus wie mee wil.................en durft..........
 

25-07-2005  13 km dl2
Het gebruikelijke rondje Borgharen-Itteren stond op mijn "schema". Ik begon met een stevige pas en voelde nog de zaterdagtraining in mijn benen. Ik kon toch goed doorgaan en 22 minuten over de eerste 5 km doen. Daarna probeerde ik wat te versnellen. Tegen het eind voelde ik mijn blaar aan mijn kleine teen. Het blijkt nu een blaar in een blaar te zijn!! Hopelijk herstelt dat snel. Na 56:10,73 was ik klaar. Dit is een gemiddelde van 13,9 km/uur.
 

28-07-2005  10 km
Ik heb maandag de blaar in de blaar open moeten maken om het vele vocht eruit te laten. Daarom moest ik enkele dagen rust houden en de blaar goed verzorgen. Vandaag probeerde ik een rustige 10 km te doen. Ik heb 48 minuten gelopen en geen last van de blaar gehad, deze is dus redelijk goed herstelt. Nu nog 2 extra dagen verzorgen om zaterdag ongeveer 30 km te doen.
 
 
30-07-2005  3-uurs-loop met Jo en vrienden
31km
Vandaag ga ik weer een grens verleggen. Drie uur lopen door het heuvelland. Samen met Jo (www.jogger.tk), Huub, Paul, Tom, Peter, Simon (www.simonblok.nl)  en Leny gingen we langs de bosrand naar de Molenweg. Hier gaan we naar Amie. Vlak voor de kruising met de Bergerstraat gaan Leny en Simon hun eigen weg. Met z'n zessen (dezelfde groep als vorige week) gaan we nu via een stukje Bemelerweg en een deel van het parcours van de 'halve van Magraten' naar Keer. Hier zoeken we het Savelsbos op. Dit voelt als een verademing. Er is een heerlijk slingerpaadje en de ondergrond is zacht. Even later gaan we "dankzij Huub" een zijpad in. Dit wordt een avonturentocht. Dassenburchten, omgevallen boomstammen, soms een pad van 5 centimeter breed, soms geen pad!! en veel omhoog/omlaag/draaien/keren. Heerlijk toch, of niet?
Ik vind het heerlijk lopen. Even later zoeken we weer een asfaltweg op. We vullen het drinken aan(bij een kerkhof) en kunnen goed verder gaan. We zijn anderhalf uur onderweg en gaan richting een jong bos. Het was hier ergens dat Jo ons een raadsel gaf, waarschijnlijk om de tijd te doden. We dachten ons suf en het tempo zakte flink. Het ging ongeveer als volgt: "Ergens staat een hut. In de hut hangt een lamp en buiten de hut zijn 3 schakelaars. Je mag maar 1 keer de deur open doen en naar binnen gaan. De vraag is: welke van de 3 schakelaars is de juiste schakelaar voor de lamp in de hut"
Wil je het antwoord weten...loop dan maar eens mee!!
Enfin, Huub was dacht ik de eerste die het antwoord wist, maar ondertussen waren toch al enkele kilometers voorbij. We gaan verder over de mooie wegen en na 2 uur voel ik me nog goed. We hadden toen 20 km afgelegd (inclusief korte pauzes). Jo en Peter waren duidelijk de sterkere lopers, vooral bergop. Ikzelf en Paul kregen het wat zwaarder. Een tweede tussenstop om de flessen bij te vullen was zeer welkom. Hierna ging het weer een stuk beter. Ik heb meestal geen idee waar we zijn, al herken ik af en toe wel wat. Uiteindelijk gaan we via Berg terug. De kaap van 3 uur wordt nog niet gerond, dus doen we een extra rondje vlakbij de Nachtegaal. Na 3:05 en 31 km waren we klaar. Mijn benen vonden het toen ook wel welletjes. Waarschijnlijk omdat je weet dat je zo bij de auto bent. Ik heb nog nooit zo lang gelopen, maar voel me er goed bij. 31 kilometer is ook lang, al hebben we ook enkele korte stops gemaakt. Het effectieve loop-gemiddelde zal in de buurt van de 11km/uur hebben gelegen. En dat op soms gladde paden. Afgelopen nacht had het flink ge-onweerd en geregend. Tot slot zal ik nog even aangeven (met cijfers) hoe de lichaamsdelen aanvoelden en gepresteerd hadden:
"psyche"= 8
voeten= 8
blaren= 10 (geen last van gehad)
knietjes= 5,5 tegen eind toch gevoelig
bovenbenen= 7
achillespezen/kuiten=7
spierpijn??--> buikspieren!!!