Make your own free website on Tripod.com

wedstrijdverslagen 2012

LOPEN MET Rudy (SPEEDY)
| Home | running links | wedstrijdverslagen 2015

wedstrijdverslagen 2012
 

voorlopig programma:
zomertraining en her en der in de grensregio een wedstrijdje
 
 

4-11-2012 ENCI-bergloop
Falco moest nog net de categorie van de 500 meter doen. Vanaf de start lopen enkele grote jongens met grote passen weg. Falco heeft naar de tips geluisterd en maakt kleine pasjes op de modderige ondergrond (het is hard gaan regenen). Als we de jongens aan de andere kant van de vijver zien rennen, heeft hij de kop al overgenomen. Volgens afspraak is hij op het laatste rechte stuk vol aan het sprinten. De rest kan niet volgen. Helemaal fit komt hij over de finish in 2.40 min. Het was overigens geen 500 meter, maar 700 meter, omdat ze een lang aanloopstuk hadden voor ronde 1. Het is te merken dat hij meestal 1 km loopt, want hij had gerust nog een ronde door kunnen gaan. Hij was dan ook veel sneller geweest dan de groep die 1 km (2 ronden) moesten lopen en die nog ouder waren. Zijn looptechniek was vandaag wel een flink stuk beter. Emma liep heel gezellig en gestaag naar een mooie tij van 3.40 en haalde zelfs hele grote dames in. Binnen dit geweld, werd ze wel de snelste 5-jarige (was ook de enige - haha).
 

22-06-2012 Acht van Horst 5 km
Na het uitstappen in Herten heb ik niet meer gerend. Ik heb wel gefietst, gewandeld en gisteren op de sportdag op school/werk veel gevoetbald. Ik had dus flinke spierpijn. Maar de kuit voelde goed aan, dus op naar Horst. Ik was hier nog nooit geweest (in wedstrijdverband). Het parcours was een voor mij schitterend parcours. Wat jammer dat ik niet de vorm heb die ik kan hebben. We lopen eerst een stukje over de atletiekbaan van de Peelrunners. Vervolgens slingerend door het bos, over zandpaadjes, langs een (zwem)vijver en weer terug over de baan. Daarbij gaat het ook nog eens licht glooiend op en af. Bij de start sta ik ver achteraan. Ik durf toch niet echt snel weg te gaan. De eerste kilometer gaat daarom ook in 4.43!! Daarna vind ik een wat beter ritme en loop 4.31. De spierpijn heb ik onder controle en ik wil versnellen. De benen kan ik niet echt hoog optillen, maar met een hogere frequentie loop ik 4.02. Halverwege loop ik 11.05. Het tempo is nu dus een stuk sneller. Ik haal alleen nog maar lopers in, die schrikken van het verschil in tempo. Kilometer 4 gaat in 4.07. In de laatste kilometer kan ik nog maar eens versnellen, maar voel ik in de laatste 500 meter toch wat meer pijntjes, ook in de buurt van de kuit. De laatste 950 meter gaan in 3.50 en ik loop 21.13 voor deze net geen 5 km (ik heb nergens afgestoken). Maar ja, in de bossen was de ontvangst voor de Garmin niet optimaal, dus het zal zeker wel 5 km zijn geweest. De tweede helft ging in 10.08.
Na de finish moet ik voorzichtig zijn met de spiertjes. Het voelt wel allemaal niet geblesseerd aan. Laat ik het maar 'gezonde' spierpijn noemen. Nu enkele dagen rusten om de spierpijn echt eruit te krijgen en dan kan ik weer gaan trainen.
Falco liep zijn laatste wedstrijd van het MLAC. Hij startte aan de buitenkant, omdat die grotere allemaal veel sneller zijn op de eerste 300 meter. Als hij de baan afdraait, loopt hij 15 seconden achter de eerste lopers op de 10e plaats. Langs het water had hij flink wind tegen en dit kostte veel krachten. Als hij de baan opdraait, begint hij aan zijn eindversnelling van 250 meter. Hij finisht als 8e in 4.02 en dat was 25 seconden achter de winnaar (12-jarige jongens). Hij is goed moe, al duurt dat maar 5 minuten. Daarna heeft hij weer genoeg energie om zelfs bij mijn laatste 300 meter naast me te rennen (ik hield hem niet bij). In zijn eerste klassement wordt hij 10e met 605 punten. Hij mag zeer tevreden zijn over zijn ontwikkeling, zeker als je bedenkt dat hij hier niet voor traint.

2 juni Avondloop Herten  5 km
Balen, balen en nog eens balen. De kuit is toch echt niet in orde. Al bij de start voel ik een pijnscheut. Ik herken dit, maar probeer nog even hard door te gaan, soms trekt het weg. Na 400 meter en 1.20 min. (=3.20/km) stop ik en strompel terug naar de start. Het voelt aan als een (bijna)zweepslag. In ieder geval ben ik hier weer een aantal weken zoet mee. Ik probeer met fietsen wel fit te blijven, maar het lenteseizoen is qua harlopen voor mij klaar. Hopelijk kan ik in augustus weer trainen.
Falco liep weer heel goed. Ondanks de inspanning van gisteren bij de Pepijnloop, ondanks het drukke feestje bij een vriendje, liep hij heel goed. De jongens in zijn wedstrijd zijn iets ouder en groter. Toch komt hij met ruime voorsprong als eerste richting de finish en loopt een nieuw p.r. met 4.01. Hij was wel moe en had een beetje last van de buik. Maar dat krijg je als je vlak voor het weggaan nog frietjes op een feestje eet (haha).
Zeker vermeldingswaardig, is de 6.13 (ook een p.r. na de 6.54 in Heytse) van Emma op de 1 km. Al kletsend en met een standvastige pas, loopt zij heel goed naar de mooie tijd voor een 4-jarige!
 
1 juni Pepijnloop Falco 1 km
Falco liep deze 1.05 km heel goed in 4.10 en was de snelste pupC.
 

19-05-2012 Singelloop 5 km Weert
Laat ik met de kids beginnen. Alle 3 wilden ze gaan rennen. Emma stopte na 100 meter, alleen lopen is toch te spannend voor haar. Veerle verbaasde zichzelf met een 5.00 op de kilometer. Nog nooit was ze sneller. Falco was weer ergens achteraan te vinden na de start. De andere lopers zijn flink ouder en zijn zoveel sneller op de eerste 100 meter. Daarna komt Falco gestaag naar voren. Hij finisht heel goed als 8e in 4.06, een hele mooie tijd.
Als ik zelf aan de beurt ben, stel ik me in het middenveld op. Ik start rustig en gedisciplineerd. Ik heb nergens pijn en loop 4.09 voor de eerste kilometer. Ik krijg vertrouwen en kan het tempo goed volhouden. Met 4.07 en 4.05 ga ik goed vooruit. Kilometer 4 gaat in 4.13, omdat ik het na 3,5 km zwaar begin te krijgen. De laatste kilometer is er ééntje zonder risico in 4.16 en ik heb 20.50 na 5 km. Met nog 9 seconden voor de resterende 35 meter, finish ik in 20.58.
Ik heb nergens last van en heb vertrouwen om de trainingen weer op te pakken. Wat dat betreft zit ik op 20% van wat ik normaal deed. Ruimte zat om te groeien (hopelijk blessurevrij).
 
 
 

05-05-2012 Voorjaarsrun Beesel 5 km
En hier dan het verslag  van de MidWinterlo....uhhh..sorry, de Voorjaarsrun in Beesel. Jeetje, begin Mei en het is 8 graden! Waar is dat mooie voorjaar? Toch is het erg druk. Falco mag weer als eerste aan de bak. Ik heb nog geen uitslag, maar ik schat dat er zo'n 100 kids aan de start staan. Ze zijn van 4 tot en met 12 jaar. De kinderlopen bij het  http://www.middenlimburgsavondloopcriterium.nl/ zijn zo populair, dat het te druk wordt. Tip: maak i.p.v. 1 categorie er 2 of 3. Of doe zoals in Heytse, waar eerst de dames starten en daarna de heren. Falco start bescheiden aan de rechterkant, ergens achteraan. Hij moet 2 ronden van 500 meter doen (gecontroleerd) met 4 bochten. In de drukte (hij komt na 100 meter als 60e langs!!) is het moeilijk passeren. Hij moet in de eerste ronde dan ook veel zigzaggen. Zijn doorkomsttijd was 2.05,54 en dat is niet slecht voor een zigzag 500 meter. In de tweede ronde komt hij op stoom en haalt vele (oudere) lopers in. Hij komt binnen rond de 15e-20e plaats in 4.13,82. Dat betekent een 2.08,28 voor de tweede ronde en dus met weinig verval.
 
Vlak daarna mag ik rennen. Ik had me voorgenomen, en zo voelde het vandaag ook, om onder de 20 minuten te lopen. Bij de start loop ik rond 10e positie bij jongens die in Heytse rond de 19.40 liepen. Ik kan makkelijk mee, maar dan na zo'n 300 meter voel ik weer de rechterlies. Ik moet het tempo laten zakken. De moed zinkt meteen ook in de schoenen. Vlak voor de holle weg (lichte beklimming), kom ik bij het 1 km-punt in 3.44,63. Ondanks de pijn, ondanks de tempoverlaging...
Maar het is gebeurd. Bovenaan de lichte helling, voel ik ook nog eens steken in de zij, logisch gezien de gebrekkige vorm en de snelle eerste kilometer. Die steken gaan tot aan de finish niet meer weg. Het wordt een martelgang. Maar ik stap niet uit. Met 4.02 en 4.11 ga ik de volgende kilometers steeds langzamer. Halverwege liep ik nog 9.50, maar dat hou ik niet vol. Met 4.15 en 4.09 loop ik 20.21 voor de 5 km. De finish ligt 65 meter verder en haal ik in 20.37. Ik ben teleurgesteld, met name in het fysieke. Hopelijk valt de schade mee. In ieder geval train ik door, want de 5 weken rust eerder dit jaar hebben ook niet geholpen. Ik zal ook beginnen met lichte krachttraining en ik moet zo'n 3 kilo afvallen. Die kilo's zitten nu vooral rond de buik. Mijmerend denk ik na over die mooie avond in 2005, waar ik echt vleugels had. Ik vloog samen met Hans van der Laar over het parcour. En met een eindsprint (ik won van Hans), waarbij de laatste 200 meter in 28 seconden gingen, werd ik 5e in een prachtige 16.52 op de 5 km. Ik droom daar nog wel eens van. Dromen mag, dan doen we allemaal, niet?

30-04-2012 Queensrun Beek 5 km
Twee dagen na de run in Horst, hoop ik dat de spiertjes enigszins herstelt zijn. Falco mag eerst aan de bak bij de groep 3/4 500 meter. Zelf had ik al 540 meter gemeten, dus de tijd van 2.01 is heel erg goed. Hij werd eerste en kreeg een mooie beker. De speaker zette daarbij de druk op mij, ik moest dit maar gaan evenaren. Ik vrees er voor.......
Bij de start laat ik iedereen weggaan en zoek een prima ritme. Daarbij hou ik me in, omdat dit mijn tweede 5 km in 3 dagen is. Tot mijn verbazing loop ik toch 3.53 voor de eerste kilometer. Ik begin nu lopers in te halen die te opportunistisch gestart zijn. Ik loop goed door en loop 3.54 voor de 2e km. Bij de doorkomst loop ik 9.45. Ik voel me goed, maar weet dat het nu zwaar gaat worden. Kilometer 3 gaat in 3.59 en de 11.45 na 3 kilometer is heel goed. Dat is lang geleden. Het moment dat het echt zwaar wordt, schuift alsmaar op. Ik krijg het nu wel zwaar en loop 4.12 voor kilometer 4. De laatste km is een zware, met vnl. licht bergop. Ik moet vechten en zie de finish naderen. Een tijd van onder de 20 minuten zit er in, maar ik besluit wijselijk niet te gaan sprinten. De kans op blessures is te groot. Met 4.05 voor de laatste km (970 meter in werkelijkheid volgens Garmin), loop ik 20.03. Ik ben een halve minuut sneller dan eergisteren. Die 30 meter te kort zijn hooguit 7 seconden, dus dan ben ik nog flink sneller. De lies heeft het gehouden. Met deze week nog 1 rustige duurloop, ga ik zaterdag naar Beesel voor de Voorjaarsrun 5km. Hier liep ik enkele jaren terug mijn allersnelste 5 km ooit, nl 16.52. Dit jaar hoop ik hier voor het eerst in 2012 onder de 20 minuten te komen.

28-04-2012 Horster Nightrun 5km

Ik beslis pas in de middag dat ik naar Horst ga. Het is er altijd wel gezellig en het is goed georganiseerd. Dat komt ook doordat er de dag erna het EK Duathlon is.
Falco mag eerst op de 1 km voor basisschoolleerlingen. Er staan niet veel kids aan de start (tja, starttijd 20.45 uur), maar hij gaat er voor. Tactiek is om eens voluit mee te gaan vanaf de start met de oudere jongens. Dit doet hij dan ook, maar hij gaf aan dat hij het daardoor op een gegeven moment erg zwaar kreeg. Als de eerste kids de laatste bocht nemen, lopen 2 oudere meisjes voor Falco. Hij wordt eerste jongen in 4.03 een hele goede tijd. Wat hem vooral bijgebleven is, was het applaus van al het publiek langs de kant.
Dan mag papa. Ik start rustig en wil echt niets forceren. Toch loop ik 3.58 voor de eerste kilometer. Ik hou met echt in om niet helemaal kapot te gaan. Kilometer 2 gaat in 4.05 en bij de doorkomst halverwege loop ik 10.10. Er zit een mooie tijd in, beter dan in Heytse. Een grote loper haalt me dan in. Dat is net op tijd, zodat ik op het stuk windtegen achter hem kan schuilen. Kilometer 3 gaat in 4.10 en kilometer 4 in 4.12. Nu krijg ik het wel zwaar, logisch gezien de matige conditie. Ik vecht me in de laatste kilometer met 4.09 naar een 20.34. De laatste 500 meter hebben me wel veel energie gekost, dus het duurt even eer ik weer een beetje bij ben. Ik ben tevreden over de tijd. Ik ben ook blij dat de lies zich goed heeft gehouden.  Enig aandachtspunt is dat ik als na-inschrijver in totaal 20 euro heb moeten betalen voor Falco (7,50) en mij (12,50) en dat is wat veel. Op naar de Queensrun in Beek
.

18-04-2012 5 km avondloop Heythuysen
Bij een dreigende lucht ga ik vroeg naar Heytse. Ik kom om 6 uur aan en ben te vroeg. Men is nog alles klaar aan het zetten. De kinderen gaan eerst. Om 7 uur is Emma eerst aan de beurt. Deze 4-jarige wilde per se rennen, ook al is de afstand 1 km. Ik trim samen met haar mee. Ze doet het erg goed en loopt constant door en loopt de 1.2 km in 7.37 (ongeveer 6.30/km). Vlak voor het eind had men een lint niet weggepakt, waardoor de kinderen langer liepen dan vorig jaar. ook lag de start iets eerder, zodat ze veilig door de eerste poort konden. De afstand was bijna 1.2 km. Falco is nu aan de beurt in een 1.2 km tot en met 12 jaar. Dat is te zien bij de start. Hij doet het niet slecht en wordt 16e in 5.00 Dat is iets onder de 4.30/km, hetgeen zijn doel was.
Dan ben ik aan de beurt. Ik start heel rustig en laat iedereen maar gaan. De eerste km gaat in 4.19. Daarna loop ik 4.16 en nader ik een groepje met een dame. Ik blijf hierbij en de derde km gaat in 4.18. Ik voel me goed en wil versnellen. Ik verlaat dit groepje en loop 4.05 voor de 4e km. Het begint te regenen en ik krijg het zwaar. Ik voel ook lichte irritatie aan de linkerlies. Irritatie die ook enkele uren daarna nog voelbaar is. De laatste kilometer gaat in 4.18 (21.16) en met nog 16 seconden voor de laatste 60 meter, loop ik 21.32. Op zich geen slecht tijd, maar de lies baart me weer zorgen. Echt veel tijd om hier over na te denken krijg ik niet, want de hemelsluizen gaan helemaal open. Wat te doen met die lies? Ik heb de afgelopen 5 weken 3 korte trainingen gehad en toch voel ik die lies? Iemand tips? geohulp@msn.com
 

11-03 Kranenbroek trimloop Echt 5.2 km
De afgelopen weken kan ik wel trainen, maar niet voluit. De rechterlies zorgt voor problemen. Eerst gaat Falco zijn 1 km doen. Hij groeit en groeit en verbetert zijn beste tijd hier. Hij liep 4.10 en is 16 seconden sneller dan in december. En dat op een parcours waar 750 meter zand- en bosgrond is.
Dan mag ik zelf. Ronald Dols loopt de 10 km en ik doe de 5.2. Vanaf de start ga ik vooraan mee. Dat resulteert in een snelle 1 km in 3.49. Maar op deze zware ondergrond betaal ik al snel de prijs. Ik krijg al snel verzuring en loop bijna 4 km met die verzuring. Met 4.09, 4.24, 4.20 en 4.25 loop ik 21.09 voor de 5 km. Ik bol nu uit en met 55 seconden voor de laatste 200 meter finish ik in 22.04. Even later zie ik Ronald finishen in 45 minuten.
Goed, ik ben een half minuutje sneller dan in december, maar ik had op meer gehoopt. De lies remt me toch en hopelijk zijn die problemen snel over. 

22-01-2012 Abdijcross 5,1 km trimloop
Laat ik maar weer met Falco beginnen. Hij staat met een groot deelnemersveld aan de start. Als ze na een grasstrook de sintelbaan opkomen, loopt hij 6e en zakt nog terug. Ik positioneer me 200 meter verder. Als hij om de voorlaatste bocht komt, loopt hij al 2e. Ik spoor hem aan te sprinten, hetgeen hij ook doet. Hij wordt 1e met enkele seconden voorsprong. Hij loopt zijn 400 meter in 1.36 min. Positief van de organisatie is dat de prijsuitereiking 5 minuten na de finish was. Bij de Annendaalloop moesten we anderhalf uur wachten. Daarna loopt Veerle haar 750 meter. Dit dieseltje komt altijd langzaam op gang en na een 40e plaats na 1 ronde wordt ze toch nog knap 23e in 4.13. Na haar finish, begin ik vlekken voor mijn ogen te zien. Er komt een (lichte) migraine aan. Ik drink, neem een paracetamol en hoop op beterschap. Het is nu 20 minuten voor de start. Bij de start zijn de vlekken wel weg, maar is de kop "gaar". Ik weet wat er nu gaat komen,nl. hoofdpijn. Of ik nu ga lopen of niet, die hoofdpijn komt. Ik besluit toch te starten, echter op een veel langzamer tempo dan gepland. Ik start ergens achteraan, maar dat deert me niet. Ik zoek een gelijkmatig tempo! Maar dat gaat niet op dit parcours. Ik verzuur wel op de klimmen, maar kan toch blijven joggen. De kilometertijden zijn matig, maar nogmaals, ik loop met een "gaar"  hoofd. Via 4.03, 4.59, 4.40, 4.41 en 4,59 en nog 32 seconden loop ik 23.55 (4.40 gem.) voor deze 5.1 km en wordt 36e SEN (van de 116). De winnaar zat rond de 19.30 minuten, dus het was erg zwaar. Het parcours is naar mijn mening kunstmatig te zwaar gemaakt. Dat men zand op het kleine stukje asfalt legt, prima. Maar op de beklimming en langs de vijver?! Was dat nu nodig?Snel naar huis en slapen.
MAAR, ik wordt bij de rotonde tegengehouden. Ik mag niet de weg naar Maastricht nemen. 'Vandaag is dit 1-richtingsweg' , wordt gezegd. Er is op die 100 meter naar de volgende rotonde geen auto te zijn, maar men dwingt me om om te rijden. Men vindt zichzelf daar lekker belangrijk. De hoogmoed was al te zien, omdat men een "VIP-paarkeerplaats"  had. Ook was er een VIP-tent voor genodigden die helemaal dicht kon. Voor het "normale" loopvolk was een open tent, waar de koude wind hard doorheen ging. Om verkouden van te worden. Had dit niet dicht gekund? Maar goed, men behoort nu tot het Nationaal Crosscircuit en blijkbaar hoort daar wat arrogantie bij. Topveld, toplopers, daar hoor ik niet bij.

15-01-2012 Annendaalloop Posterholt 5 km
Laat ik met Falco beginnen, want hij moest ook eerst. Hij heeft al 2 weken een flinke keelverkoudheid, dus hij zal rustig starten. Bij de start kan hij nog net een valpartij ontwijken en vind al snel een ritme. Bij het keerpunt loopt hij voorop! 2 oudere jongens (9 jaar)  zullen hem vlak voor de finish nog inhalen, omdat hij niet echt kan sprinten met die zwakkere luchtwegen. Hij finisht als eerste in zijn categorie 6-7 jarigen en als 3e totaal in een p.r. van 4.02 op de 1 km. Vorig jaar liep hij hier 4.48. Hij gaat vooruit.
Papa Aarts heeft niet zo veel talent en moet het vooral van hard werken hebben. De laatste tijd gaat dit wel beter. Echter vandaag had ik bij het inlopen last van een wat stijve linkerkuit. Ik neem in de wedstrijd geen risico. Dat mijn tijd is zoals hij is, heeft wel niks met die kuit te maken. Ik ben de laatste 3 kilometer gewoon kapot gegaan en moest echt knokken om boven de 14 km/u te gaan. Het begin ging wel aardig. Ik liep 3.42 voor de eerste km en nog 3.57 voor km 2. De koude lucht was niet echt prettig en het hele lijf begon tegen te spartelen. Met 'courage' loop ik nog 4.10, 4.13 en 4.09 voor de laatste 3 km om op 20.11 uit te komen. Ik ben echt kapot en het duurt even eer ik weer onder de levenden ben. Gelukkig hadden we dit jaar wel in het begin het juiste parcours gelopen. Vorig jaar was er een bestuurder van een busje  die de aanwijzingen genegeerd had, waardoor we toen niet de extra korte lus door de woonwijk konden maken. Terecht dat de fietsbegeleider toen dat risico niet nam en rechtdoor ging. Dus....geen excuses, ik ben gewoon kapot gegaan. De conditie is groeiende, zij het met kleine stapjes. De kuit heeft het gehouden, al kreeg ik op weg naar de auto kleine steekjes. Even goed verzorgen... Ik ben benieuwd naar de tijden op de KM en HM, omdat de koude omstandigheden volgens mij niet echt ideaal zijn voor snelle tijden.

grenzen blijven achter
het veld ligt open
je ademt ruimte
elke stap geeft tijd
om verder te lopen
dan je eigen horizon

Aede Bakker 04-03-2008