Make your own free website on Tripod.com
LOPEN MET Rudy (SPEEDY)

wedstrijdverslagen 2007

Home
running links
wedstrijdverslagen 2015

20/10/2007  Dwars door het Leudal
28/10/2007  Stadsloop kerkrade (voorheen Herfstloop)
04/11/2007  cross Tegelen Klein Zwitserland

31-12-2007  Sylvesterloop Elsloo 5 km
Het was alweer bijna 2 maanden geleden dat ik nog eens een wedstrijd liep. Ik heb 40 kilometer in november getraind en net over de 100 in december. Vandaag was ik de hele dag niet lekker, zelfs een beetje misselijk. Ik besluit niet al te fors te starten, geduld te bewaren.
Na 50 meter loop ik dan ook rond de 50e positie. Ik probeer een lekker ritme te vinden. Het aanloopstukje van 800 meter gaat in 3.02. In de eerste volle ronde van 1400 meter kan ik geleidelijk aan wat opschuiven. De eerste ronde gaat in 5.20, Halverwege de tweede ronde krijg ik last van steken in de rechterzij. Dit gaat niet meer weg. Maar de benen voelen nog goed aan. De 2e ronde gaat in 5.30. In de laatste ronde komt ook de verzuring van de benen in de laatste kilometer. Ik finish in 5.28 voor de ronde in een eindtijd van 19.19,69.
Dit is niet om over naar huis te schrijven. Ik ben wel niet voluit gegaan, mede om vanavond nog een beetje te kunnen genieten van Oudjaarsavond. Ik kon lekker soepel lopen, maar had duidelijk geen snelheid. Hier hoop ik de komende maand aan te kunnen gaan werken.
unne gooie roetsj

04-11-2007  Scopiascross KleinZwitserland 4,74 km
Op een heerlijke zondagochtend gaan we richting Tegelen. Het gaat goed, maar de afslag naar Swalmen (gewoontegetrouw) mis ik door de slechte verkeeraanwijzingen. ik zit op de autoweg naar DŁsseldorf!!. Bij de grens draai ik om en probeer ik de weg terug te vinden. Dit gaat o.a. via een doodlopende weg!!( stond er echt niet aangegeven!). Maar goed, de weg naar Swalmen wordt gevonden. Even later moet ik via Reuver rijden. Leuk, hier waren we nog nooit geweest. Maar het is een omweg en de tijd begint te dringen. In Tegelen zitten we aan de Maaskant en niet aan de andere kant. Dus dit wordt weer zoeken. We vinden toch de plek van bestemming, maar ik heb nog 35 minuten voor de start. Snel inschrijven en dan een plekje zoeken (plek zat) in Peuterland. Hier staan bankjes en kan ik me voorbereiden. Ik heb nog net gezien dat er 3 ronden van 1580 meter worden gelopen. Het is dus in totaal 4740 meter, langer dan ik had gedacht. Tijdens het veter-strikken hoor ik een fluit, we gaan starten. Snel kom ik bij de start en sluit rechtsvooraan aan. Er staan minstens 10 juryleden (elk met een eigen taak en RESERVEMENSEN) en de organisatie was perfect.
We starten en ik laat een 20-tal mensen wegsprinten. Het zijn Noord-Limburgers en Brabanders (een enkele Belg was er ook). Er lopen ook 3 snelle dames voor me. Het parcours is echt schitteren. Het hoogteverschil is maximaal een meter of 8 en het is soms smal, draaien en keren (soms bergaf keren bij een zandbocht) en soms steil bergop met wederom draaien en keren. Deze interval maakt het wel zwaar. in de eerste ronde doe ik niet al te gek voor mijn gevoel en loop ik 6.02 voor de ronde (15,7km/u).
Ik heb inmiddels de 3 snelste dames ingehaald en ben niet van plan me te laten inhalen. Dit wordt wel moeilijk, want ze zijn snel. In de tweede ronde moet ik na een minuut of 4 temporiseren. Ik krijg steken in de zij, maar kan toch verder. Omdat het een intervalparcours is, wordt het wel erg zwaar voor me. Maar ik ga door en geef niet op. Ronde 2 gaat in 6.26 en ik haal nog 3 mannen in. Ondanks mijn piepende luchtwegen en de steken in de zij kan ik sneller gaan dan anderen...oke dan maar. In de hele zware laatste ronde loop ik 6.32 en finish ik in 19.00 precies. Ik wordt 11e in een veld met 50 mannen. Ik ben heel diep gegaan en moet lang bijkomen. Ik ben misselijk, een beetje flauw en na een half uur ben ik weer de oude. in de tussentijd hebben mijn kinderen heerlijk gespeeld in dit prachtige speelpark.  De prijsuitreiking van de korte en lange cross kwam erg snel, zodat het tijd was voor de  (in grote getalen opgekomen) jeugdlopen, met vele brabantse lopers.
Over de tijd en plaats kan ik redelijk tevreden zijn, gezien het gebrek aan conditie. Ik wil hier weer meer aan gaan doen, door wat tempo's in de trainingen te doen. Het duurvermogen is er wel weer een beetje, alleen kan ik nog niet lang het hogere tempo aanhouden. over enkele weken is er de Halve marathon in Swartbroek, maar als ik hier kom, loop ik waarschijnlijk de 7,3 km.
 
 

skzparkoers01.jpg
de grote ronde in Tegelen

28-10-2007  Stadsloop Kerkrade 5,1 km
De opvolger van de "herfstloop" is eigenlijk hetzelfde als die herfstloop. Er was aangekondigd op de site dat er een 'nauwgezet' parcours zou zijn. Ik heb dan ook enkele weken terug een email gestuurd naar iemand van de organisatie met de vraag of ik het parcours digitaal kon krijgen. Geen reactie............tekenend, want de afstand was weer meer dan 5 km. Na globale weergave via www.afstandmeten.nl en acuratere controle via google-earth, kom ik tot minstens 5,1 km.
Maar goed......achteraf.......
 
Ik voel me goed en sta vooraan. Ik weet nog van vorig jaar dat er 250 deelnemers waren, waarvan er velen voorin stonden die rond de 30 minuten liepen. Bij de start gaat Bram van Buggenum er als een speer vandoor. Ik volg samen met Leo Kokkelkorn als 2e en 3e. De eerste kleine ronde van 550 meter gaat heel soepel, dus ga ik maar mee. Op het stuk over de Stationsstraat, merk ik dat ik iets langzamer moet gaan, mede door de stevige en KOUDE tegenwind.  Ik kan toch lekker doorgaan en enkele andere lopers, waaronder Fons de Bie en Inge van Bergen komen voorbij. Ik haak aan. Bij het stukje bergop naar het keerpunt schijnt Leo niet goed gestuurd te zijn. Vol adrenaline gaat Leo weer naar voren.
Na 6 minuten streedt bij mij de verzuring op en moet ik temporiseren. Ik kan wel nog de lopers voor me goed in het vizier houden. Ik krijgt last van de luchtwegen (door de koude lucht), maar zie dat iedereen voor me het zwaar heeft.
Na enkele minuten kan ik weer wat harder en kom na 10 minuten door voor de laatste ronde. Hierbij kan ik bij 1 lange loper aanhaken en hij houdt me een tijdje uit de wind op de Stationsstraat. Op het resterende deel kan ik een aardig tempo aanhouden, al zijn de luchtwegen flink aan het piepen. Ook de steken in de zij sinds de 6e minuut houden aan. Ik finish in 19.08 en heb even 5 minuten nodig om weer tussen de levenden te komen. Daarna voel ik me goed en vooral ook de benen zijn goed. Ik heb gedurfd gestart en ook al ging het na 6 minuten minder, dit is wat ik wil. Zo zal ik verder ook de wedstrijden aangaan. En dan uiteraard dit snelle tempo steeds langer volhouden.

20-10-2007  Dwars door het Leudal  6.5 km
Vandaag stond de tweede editie van deze wedstrijd op het programma. Mijn voorbereiding was verre van ideaal. De afgelopen week heb ik last gehad van een verkoudheid, die vooral de nachtrust beperkte.
Bij de start kies ik er voor om rustig aan te doen in de eerste honderden meters. Ik loop dan al snel als 30e. Dat is te gortig en ik verhoog het tempo, zonder te forceren. Zo gaat de eerste kilometer in 3.45 en de tweede in 3.47.  Ik haal loper na loper in en loop op een gegeven moment 14e. Nu wordt het moeilijker om mensen binnen te hengelen en ik kan niet echt versnellen. Ik kan wel een redelijk tempo aanhouden. Na 5 km loop ik 18.58. Als we de laatste 500 meter ingaan, loopt er nog 1 loper voor me (ondertussen had ik er toch enkelen ingehaald). Ik sprint in de laatste 100 meter langs deze loper, die me niet hoorde aankomen (ik ging ook erg snel; vroeger toch 12.4 op de 100 gelopen!!). De laatste 500 gingen in 1.41.
Het is wel kouder geworden en de luchtwegen protesteren hevig na de finish in 24.24.
Ik herstel wel snel en hoor dat ik 5e was bij de 6.5 km. De tegenstand was dit jaar dus groter, want vorig jaar werd ik 3e in 25.35.
Mijn gemiddelde van 16 km/u (3.45 gemiddeld) is prima en geeft aan dat ik redelijk constant heb gelopen. Toch zit er veel meer in....................
Overigens hulde aan de mensen die meegeholpen hebben met deze loop.
 
 
 
 

07-10-2007  Mondriaanrun 5,3 km
Na 2 weer redelijke trainingen, sta ik hier bij de 25-jaar-jubileum Mondriaanrun (voorheen Welterhofloop). Er is veel te doen en ik heb het maar druk. De kids doen mee met de gratis ballonwedstrijd, die wel meer als "groepsballonwedstrijd" kan gelden. De touwtjes zaten goed door elkaar heen.
Ik loop 4 minuten warm, alleen voor de spiertjes, want de lucht is al warm genoeg. Het voelt goed aan en ik ga vooraan staan. Er staan veel mensen aan de start, maar niet zoveel echt "snelle". Vanaf de start loop ik bij de eerste 10 mee. Enkele jongeren laat ik gewoon voor gaan, ik ken het parcours en er komen nog zat stukken om het verschil te maken. Gaandeweg de eerste ronde zijn er 2 lopers die zich afzonderen. daarachter loop ik 7e op maar 10 seconden van de 3e. Ik heb al stoute plannen voor de tweede ronde. De eerste ronde gaat in 9.20 (3.31/km) en dit kan wel kloppen, want het gaat af en toe heel hard. Maar in de tweede ronde (ondanks sterke benen!) krijg ik steken in de zij en last van de luchtwegen. Dit hoge tempo kunnen ze nog niet aan, maar ik heb wel weer een stapje vooruit gezet. Ik laat de gedachte van de 3e plaats gaan, maar blijf niet echt ver achter de runners 3 tot en met 6. Ik loop 9.58 voor ronde 2 (3.45/km) en dat is toch nog goed. Mijn eindtijd van 19.17(3.38/km, als het tenminste 5,3 km was?) is op dit moment gewoon goed te noemen. Ik loop in de komende tijd vooral kortere lopen om weer snelheid te krijgen. Ook schijnt de knie het op de kortere wedstrijden goed te houden.
De tas met leuke dingetjes is weer super. Hulde aan de organisatie, die je voor 5 euro een leuke dag bezorgt.
 

29-09-2007  6,3 km STAP-loop
Het is 1 dag na mijn 35e verjaardag. Ik ben VETERAAN!! Zo voelt het ook, als dat betekent dat het minder zou moeten zijn. Maar we weten allemaal dat deze categorie de sterkste categorie is.
Na een drukke werkweek (zondag voor het laatst getraind), probeer ik weer het goede gevoel terug te krijgen. Het regent, het is modderig, net een cross.....HEERLIJK. Dit is mijn weer, mijn type parcours. Ik kan nu al zeggen dat het me gelukt is stabiel rond de 4 min/km te lopen.
Bij de start is er een "kippevel-moment". Op woensdag 1 augustus overleed de oud-voorzitter van STAP dhr. Theo Kicken. De 6 km werd omgedoopt tot de Theo Kicken Memorial. Bij de start was de familie van Theo Kicken aanwezig en werd er 1 minuut stilte in acht genomen. Een indrukwekkend moment.
Vervolgens werd er gestart en liep ik heel rustig door de modder. De eerste km ging in 4.07 en de tweede in 3.56. Ik liep stabiel door en 4.02 na de derde km. Bij de doorkomst voor de tweede ronde begonnen er wel wel wat  steken in de zij op te komen, maar met de ademhaling werd dit onderdrukt. Ik liep 3.58 , en 4.00 en 4.00 voor de km 5 en 6. Met een laatste deel van 1.12 (300 meter) loop ik 25.14. Ik ben tevreden, niet echt moe en heb vertrouwen in de knie. Als je bedenkt dat de omstandigheden zeer zwaar waren, valt de tijd nog meer mee. Tot bij de Mondriaanrun.
 
 
 
 

hier onder de finish in de blubber
519_7469.jpg

 
MARATHON-PRELUDE:
COMMUNICATIE LEIDING ORGANISATIE= -10 !!@#@#
SCHANDALIG!!!!! Dit was uiteraard mijn eerste reactie bij de volgende situatie: Ik ga 's morgens naar meerssen om mijn startnummer op te halen, ik heb vooringeschreven. Ik sta daar en men vindt mij niet op de lijst. Ik ga even verder waar men in de computer kijkt. hierbij is een lijst met emails en wat blijkt.....MIJN NAAM IS DOORGESTREEPT!!. Wat is het geval: ik heb me vroeg (als 12e) vooringeschreven. In april raak ik geblesseerd aan mijn kuit en het lijkt erop dat dit lang gaat duren. Ik stuur een email naar de organisatie met de vraag om mij van de voorinschrijvingenlijst te halen. Dit is wel zo netjes, omdat een ander dan gebruik kan maken van de gratis voorinschrijving. Na enkele weken blijkt de blessure sneller te herstellen en kan ik me toch enigszins voorbereiden op de marathon. Omdat ik geen bevestiging heb gekregen van de organisatie mail ik opnieuw met de mededeling dat ik gerust kan meedoen. Ik vraag een bevestiging die IK NIET KRIJG. Enkele maanden later (nu dus!!) sta ik op de site nog steeds bij de lijst van de voorinschrijvingen. WAAROM HALEN JULLIE ME ER DAN NIET AF! Ik ben boos op de waardeloze manier van communiceren van ene meneer van E. De mensen in de sporthal kan ik niets verwijten, zij werken met de gegevens die ze krijgen. Ze bieden me nog netjes aan alsnog in te schrijven en het startgeld terug te boeken. KLASSE.
MAAR DE EERLIJKHEID (EN DAAROM KAN IK ME ER NIET ECHT BOOS OM MAKEN) gebiedt te zeggen dat de vorm dusdanig is dat ik de marathon niet zou uitlopen. Ik heb me vervolgens ingeschreven voor de 25 km (en dhet gaat me echt niet om die 10 euro), waarbij ik nu dus officieel in de uitslagenlijst kom.
COMMUNICATIE---------tja....niet iedereen heeft dit goed onder de knie.
 
 
09-09-2007  25 km meerssen bij mergellandm.
TOTALE DECEPTIE!!!! Waarom????
De start was veelbelovend. Ik zat redelijk vooraan en kon op een meter op 30 van de groep "JoggerJo" goed standhouden. Al snel zakt Inge van bergen weg uit deze groep. Na 2 kilometer kijk ik op de klok, het gaat snel. Ik zeg dat vragend tegen Inge, die aangeeft dat het wel gaat, maar dat ze naar die groep 40 meter voor ons moet gaan. Ik besluit haar te helpen en het tempo iets hoger te laten gaan. Vlak voor we de Bunderstraat opgaan, draait Jo zich in de groep voor ons om. ik gebaar met mijn handen om iets rustiger aan te doen, zodat we kunnen aansluiten. Dit gebeurt dan ook en na 3 kilometer is de groep compleet. Het tempo is redelijk hoog, maar ik kan makkelijk mee. Bij de doortocht op de markt lopen we 18.51  en dat is snel. We naderen nu de Biesenberg en ik verlaag mijn tempo. De kilometers gaan nu iets "normaler", al is dat op dit parcours afwisselend. Met 20.36 voor de volgend 5 km en 39.30 voor 10 km ga ik bij Waterval omhoog richting Ulestraten. Deze weg was 2 jaar terug een zware weg voor mij in de 2e ronde. Nu gaat het eenvoudiger en ook op het plateau kan ik goed doorstappen. De volgende 5 km gaan in 21.24 en na 15 km heb ik dus 01:00:54. Dit is een goede minuut boven mijn p.r.!! Maar dan...........................na 16 kilometer begint de rechterknie wat te zeuren. Ik verlaag meteen het tempo, maar helaas.....het werkt niet. De knie doet pijn, vooral bij het bergopoplopen en bergaflopen. Het is weer de oude blessure, de "lopersknie". Ik heb er wel van geleerd en stop af en toe om te rekken en te wandelen. Vervolgens jog ik verder, maar ik moet vaak wandelen. Het huilen staat me nader dan het lachen. Wat te doen....anderhalf uur wachten op de bezemwagen? Nee, ik probeer het rustig aan verder te doen. Ik loop 26.36 voor de 4e serie 5km en 1.27.30 na 20 km. Er komen nog enkele zware stroken bergop en pas in de laatste 3 kilometer is het vlakker en kan ik met een vreemde HINKELPAS toch 6 minuten/km lopen. Ik finish na 01:58:15, maar dit is van secundair belang. Ik hoop dat ik na een rustperiode de draad kan oppakken. Ik ben waarschijnlijk op tijd gestopt met hard doorgaan en heb geprobeerd de schade te beperken. Strompelend finishen is niet de finish die ik in gedachten had. Thuis de trap opgaan is een ware martelgang, het doet pijn, aj.  
 
 
 
 

01-09-2007  nacht van maarland 5km
Vandaag ga ik naar de (op)nieuw opgezette nacht van Maarland, de opvolger van de Zomeravondloop. Wat kunnen we van deze (nieuwe) wedstrijd verwachten.
Op de eerste plaats was de lange straat naar het parcours toe AFGESLOTEN. Waarom? Er kunnen daar minstens 20 auto's netjes geparkeerd worden. Maar gelukkig waren we vroeg en kon ik de auto vlakbij de afrit zetten. Maar goed, het zorgde bij mij voor enige ergernis. Het hek heb ik ook gewoon opzij geschoven, ik kan slechts met de kinderwagen door de berm gaan!! Voorheen stonden er volgens mij ook wel een aantal stoelen binnen/buiten. Nu stond er niets. Gelukkig was de oplossing dichtbij en zijn we op een muurtje gaan zitten om Emma van daar af de fles te geven. Dan start de jeugd. Jeetje!! Wat een massa. Ze zigzaggen en snijden andere kinderen. HET IS TE MASSAAL ORGANISATIE!!. Enkele kinderen zijn gevallen. Er was 1 jongen die de linkerkant van zijn gezicht flink beschadigd had. Er was EHBO......alleen die kwam niet naar de jongen, de jongen werd naar de EHBO gedragen. Volgens mij kan dit echt niet. En wat betreft de jeugdlopen, als mijn kind mee zou doen (en ze wou wel) en ze zou in deze massa vallen en gewond raken, dan ZOU IK ZEKER DE ORGANISATIE AANSPRAKELIJK STELLEN. Tip: Maak meer categoriŽn voor de kleinere kinderen. De verschillen waren te groot en de kleine werden onder de voet gelopen. Men had het kunnen weten, omdat men bij de basisscholen flink reclame heeft gemaakt. Daarnaast is de afstand voor vele kinderen veels te lang.
 
Dit alles (en ik erger me echt niet gauw aan randzaken) maakte dat de adrenaline iets sneller stroomde als normaal. Bij het warmlopen liep ik vierkant, dus illusies had ik niet.
De start: iemand blaast op een fluitje, maar tegen de tijd dat dit gebeurde waren de lopers al een tijdje weg! Gebruik dan een waterpistool!@#@#
Bij de start loop ik rond de 20e positie. Al snel kan ik een goed en soepel ritme vinden en schuif ik al in de eerste ronde door naar de 5e positie. De eerste ronde (1210+ 160m aanloop) ging in 4.32 (18.1 km/u). Dat is wel erg snel, maar ik voel de souplesse in mijn pas en ga door. In de tweede ronde loop ik 4.27 (16,3 km/u) en schuif ik door naar plaats 4. De derde loper wordt al nerveus en draait zich vaak om. Als de speaker ook nog eens meld dat ik hem nader, stimuleert dat mij ook meer. Toch krijg ik al aan het begin van de derde ronde steken in mijn zij. Ik laat het tempo iets zakken en loop 4.48 (15,1 km/u) voor de ronde. Ik voel dat het nu heel zwaar wordt en heb steken in mijn hele onderlichaam. Ook de luchtwegen stribbelen tegen, maar gelukkig houden de benen de schade nog enigszins beperkt. Toch halen me nog 4 lopers in en als Huub (nog samen met hem met school in 1988 in Burgos-Spanje een internationale cross gelopen; dit verhaal vertel ik nog wel eens) voorbij komt, pik ik nog even aan en loop ik 4.42 (15,5 km/u)  voor de ronde en finish ik in 18.29 (16,23 km/u) .
Ik ben zeer tevreden, herstel snel en voel me gewoon goed. Het hogere tempo voelde soepel aan en helaas ontbrak het aan conditie en macht. Toch stemt me dit hoopvol, maar het is niet genoeg (helaas Jo) voor de marathon volgende week. Toch ga ik daar mijn best doen om de 25 kilometer vol te maken.
Overigens was uiteraard de rest van de organisatie prima, neem wel de tips van lopers ter harte. Persoonlijk ga ik vaker naar futiliteiten kijken, dan komt de adrenaline goed op gang (dit is geen cynisme maar een vorm van humor).
 

19-08-2007  Championloop Val-Meer 13,4 km
Het was alweer een hele tijd geleden dat ik nog eens een lange wedstrijd liep. In Val-Meer was er een wedstrijd over 3 ronden, waarbij er 2 "beklimmingen" inzaten. De eerste ging eerst heel geleidelijk en was op tempo te doen. Pas de laatste 200 meters gingen steiler omhoog, maar de beloning volgde in een lange, snelle afdaling. Even later volgde er na een scherpe bocht naar links nog een korte helling. Het was dus een golvend parcours en daar hou ik in principe wel van. Er zitten tempowisselingen in, maar ook lange rechte stukken. Nu de wedstrijd:
Ik start gereserveerd, want ik wil 4.00 gemiddeld lopen. Even voor me zie ik een groepje met Robert Willems, Paul Koeijmans en nog een stuk of 5 anderen. Ik zie al bij de eerste beklimming dat er achter ons een gat onstaat. Dat wordt dus proberen aan te klampen, want hier wil je niet gaan "zwemmen". Gedurende de eerste ronde voel ik me steeds beter en kom ik in een prima ritme. Ondertussen was robert een stuk vooruit gaan lopen. Ik ben bij de 2e klim in de eerste ronde naar Robert toegelopen. We lopen een prima tempo, maar achter ons worden de voetstappen toch steeds luider. Bij de doorkomst na de eerste ronde loop ik 17.31, een prima doorkomsttijd. Dit is wel op 95% van mijn huidige kunnen. In de tweede ronde forceer ik even niet en Robert en anderen lopen licht van me weg bij de eerste klim. Bij de afdaling lukt het me met groot gemak om 6 seconden dicht te lopen. De rest daalde wel erg voorzichtig!!! Daarna kan ik weer een hoger ritme vinden en de tweede ronde gaat in 17.56. Maar in het begin van ronde 3 voel ik een opkomende irritatie aan de rechterknie. Althans, het wordt wat zeurderig. Ik besluit meteen eieren voor mijn geld te kiezen (al kreeg je hier een halve kilo champignons bij de finish) en liet het tempo flink zakken. Ik hoop maar dat ik door kan gaan zonder pijn. Dit lukt goed, maar ik word door vele lopers ingehaald. Als na de klim ook nog mijn hamstrings heel stijf worden (zeker door het lage tempo?!), wordt de weg toch nog lang. Na 18.47 voor de laatste ronde, finish ik in 54.13.
Enkele zaken bij deze loop:
- sterke eerste 2 ronden
- de afstand is me nu toch nog iets te lang, zet me aan 't denken voor de 25 km over 3 weken
- wisselende tempo's in een grote groep (ieder heeft een eigen specialiteit, de ene loopt hard rechtdoor/vlak en de ander daalt goed)
- gelukkig geen verder last van de knie
- 14,83 km/u  ;  4.02,7/km
- helaas niet voor de tombola gebleven, ik was te gaar
 
 
 
 

12-08-2007  10 km Terrasjogging Bilzen
Kan ik in mijn geboortedorp binnen 3 dagen een tweede goede wedstrijd lopen? Gezien het tempo van vrijdag, wordt 39 minuten het doel.
 
De wedstrijd ging over 9,6 km. Er was een aanloopstuk in de eerste ronde en een finishstuk in de 4e ronde. Hierdoor waren ronde 1 en 4  2480 meter lang en ronde 2+3 2320 meter. Ik start in het middenveld en na enkele bochten zie ik in de verte de eersten al gaan. Ik kom als 45e door in deze bocht. Ik had bij het warmlopen al last van spierpijn aan de linkerhamstring. Daarom was een voorzichtige start heel verstandig. Gaandeweg de eerste ronde kan ik een goed ritme vinden. Deze eerste ronde loop ik in 9.21 ( 15,9 km/u ; 3.46/km). In de tweede ronde loop ik met enkele diesels mee. Dit gaat ook goed en ik loop voor de 2320 meter 9.04 (15,35 km/u ; 3.54/km). Ook al krijg ik het toch zwaarder in de derde ronde, kan ik toch nog 9.16 lopen (15.05 km/u ; 3.59/km). In de laatste ronde krijg ik toch meer last van de spierpijn en merk ik dat de rechterknie gespaard moet worden. Ik loop een kortere pas en wordt door 4 lopers ingehaald. Ondertussen ben ik zo wel rond plaats 30 gekomen. De laatste ronde van 2480 meter ging in 9.58 (14,93 km/u ; 4.01/km). Mijn eindtijd is 37.40 over 9.6 km en dat is gemiddeld 15,3 km/u oftewel 3.55,4/km. Na extrapolatie is dat 39.16 voor de 10 km, en dat is prima als je bedenkt dat ik met flinke spierpijn gelopen heb. Hopelijk herstel ik snel en kan ik bij de Championloop in Val-meer ( http://www.dekenaatvlijtingen.be/php/details_parochie.php?parochie=Valmeer ) de 13,4 km binnen de 54 minuten lopen.
p.s. De link van Val-Meer verwijst niet naar de wedstrijd, maar naar een klein stukje geografische en historische achtergrondinformatie over Val-Meer (ook over de hoogteverschillen).
 
 
10-08-2007  Haarderluip  5,7 km   4e in 21.58
Na bijna 3 maanden loop ik eindelijk weer eens een wedstrijd en dan ook nog met een duidelijk plan. Het plezier van het weer deelnemen en uitmaken van het lopers-peleton overheerst, waardoor ik me niet stoor aan alle kinderziekten van een nieuwere Haarderluip.
We starten bij de poort van het Kasteel en gaan meteen naar rechts. Ik sta bij deze rechterbocht, dus ik heb het minste last hiervan (slim heh?).
In het begin doe ik bewust rustig aan. Vele lopers lopen voor me. Als Ronald Dols en ik meteen merken dat we in het begin te ver doorlopen, zijn we gewaarschuwd om niet te fors te doen. Je weet maar nooit wat de totale afstand wordt. Achteraf blijkt dit mee te vallen. In de eerste ronde geeft Ronald aan aan dat het tempo te fors is. Ronald loopt verstandig door en ik probeer vooruit te kijken en loper voor loper binnen te hengelen. Als Jo Schoonbroodt bij het inlopen ook nog even een praatje komt maken, begin ik nog meer lol te krijgen. De ene na de andere haal ik bij. In de laatste grote ronde (de eerste grotere ronde zijn we niet langs de finish gekomen!) wordt ik nog meer aangespoord en zet ik de turbo aan. Dit voelt heel goed, maar net als bij elke turboboost, is dit maar voor even. Ik haal zo wel de 4e bij (binnen een paar honderd meter haal ik de 12 seconden verschil in@#@), maar moet even op mijn ff-en komen (msn-taal). We wisselen elkaar goed af om de 6e niet dichterbij te laten komen. Ik WIL van deze loper winnen, de derde loopt te ver voor ons. In de bocht naar de Daalstraat doe ik waar ik goed ik ben. Ik zet in de bocht flink aan en trek even goed door (geef mij maar een flink bochtig parcours, zonder lange rechte stukken). Het gat wordt meteen 5 meter en met een lange pas kan ik verder uitlopen. Ik krijg wel wat steken in mijn zij....MAG HET? Ik kan goed finishen als 4e in 21.58min. Deze finish vond ik grappig. Michel (1e) en Kell (2e) komen terug lopen en de jury ziet niets. Toch ziet een jurylid dat ik er ben. Ik stop op de finish en laat mijn nummer zien en vraag of hij het heeft. Jullie zien......niets kon vanavond bij mij de pret drukken dat ik weer mee doe. Ook niet toen ik een stuk vlaai en koffie ging halen. Ik moest daarvoor een envelop hebben. In alle hectiek bij de finish heeft men die mij niet gegeven. Gelukkig krijg ik er nog een (mijn vrouw vond de vlaai heerlijk) met de mededeling dat ik dat verdiend had. VIND IK OOK
Ronald loopt ook knap en slechts een minuut na mij. Met weer meer training komt die snelheid ook weer Ronald, en jagen we mekaar naar nieuwe records (al is het gewoon voor de lol lopen ook niet slecht).
 
Op www.afstandmeten.nl heb ik enkele malen de gelopen route berekend. Ik kom gemiddeld tot 5730 meter uit. Dat ligt toch dicht bij de aangekondigde 5.8 km.
Mijn loopgemiddelde was: 15,65 km/u oftewel 3.50 /km.  Dit kan ik toch wel goed noemen. Nu zondag de Terrasjogging. Hopelijk herstel ik snel.
 

25/05/2007  Dwars door Beegden  5 km
Na bijna 2 maanden zonder wedstrijd, ben ik ontzettend blij dat ik in Beegden kan lopen. Deze wedstrijd werd voor de 23e keer gehouden en blijft de gezelligste van het jaar.
Ik weet niet waar ik nu sta, dus koos ik er voor om heel rustig in het middenveld te starten. Na een aanloopstuk van 350 meter (1.23 minuten), loop ik ontspannen in de eerste ronde. Deze 1550 meter gingen in 6.22. In de tweede ronde voel ik dat ik sneller kan en ik versnel. Ik haal vele lopers in en loop 6.07 voor de ronde. Ik reken even snel en weet nu dat een tijd onder de 20 minuten mogelijk is. Ik wou rond de 22 lopen, dus dit gaat goed. Ik haal weer veel lopers in en via 5.58 voor de ronde finish ik in 19.49.
Ik voel me goed en herstel snel.
Ik had vandaag wel een extra handicap.....een keelverkoudheid zorgt er niet alleen voor dat ik hees ben, maar dit is ook niet prettig voor de luchtwegen. Daarom ben ik zeer content en ga voorzichtig de volgende week 2 keer trainen en hopelijk de Pepijnloop doen (19 minuten).
 
 
 
 
 

09-04-2007 Rusmanloop 5,5 km
Helaas moest ik na 600 meter uitstappen!!!
Na de laatste training had ik last van mijn linkerkuit/achillespees. Ik heb deze verzorgd en ging volgens mij zonder klacht naar Oirsbeek. Vanaf de start heb ik een rustig tempo gezocht. Ik kon soepel omhoog gaan en wilde boven versnellen. Maar op het vlakke deel deed de linkerkuit/achillespees heel erg pijn. Het voelde als een aankomende zweepslag en ik stopte meteen. Ik wandel terug en zelfs dat voelt pijnlijk aan.
Ik ga extra rust en verzorging nemen en het is vrijwel uitgesloten dat ik over 9 dagen in heythuysen loop. Hopelijk ben ik er in Beesel weer bij. Balen..........

parelloop1.jpg
Parelloop2007

01-04-2007 Parelloop 10 km
Jeetje!! Poeh!! Afzien. Kapot gaan. Diep gaan. WIND
Dit waren maar enkele van de kreten van de lopers bij deze druk bezette wedstrijd. Al bij de TOP-run was het duidelijk dat bijna iedereen kapot ging, vooral door de wind. Ik zou dus niet voluit starten. Ik sta wel vooraan, maar dat is vooral prettig om in het begin geen last van gedrang te hebben. In de eerste kilometer zoek ik een lekker ritme, al word de tegenwind al goed voelbaar. Samen met Jogger Jo e.a. kom ik door na 3.35,53. Jo neemt het commando over en ik kan volgen. Zo loop ik 3.30,15 voor de tweede kilometer!! Ik weet dat dit hard is, maar zo wil ik een 10 kilometer lopen. Is het niet nu, dan hoop ik toch zeker dat ik weldra dit lang kan volhouden. Gedurende de derde kilometer (valsplat omhoog) krijg ik last van mijn kuiten. Het is alsof ze in brand staan. Of het door de warmte komt, of door de snelle eerste 2 kilometers, feit is dat ik mijn benen nog nauwelijks omhoog krijg. Na 3.59,37 ga ik zwoegend verder. Kilometer 4 gaat in 3.54,40 en nu komt Robert Willems me voorbij. Ik vind nog steeds geen ritme en laat Robert gaan. Kilometer 5 gaat in 3.45,53 omdat ik af en toe aanhaak bij jongens die me passeren. De 5km-tijd is dan 18.44,98. Ik zoek nog steeds naar ritme, hetgeen maar niet lukt. Ik ga 3.58,47 lopen voor km 6. Toch gaat het branderige/zware gevoel in de benen wat weg en ik kan een korter snellere pas lopen. Via 3.53,58 en 3.58,45 en 3.44,35 ga ik de laatste kilometer in. Was het gat met Robert tussentijd 20 seconden, nu zie ik hem vlak voor me en besluit nog in de laatse honderden meters te versnellen. Echt sprinten lukt niet en ik kom 5 seconden tekort.
Via 3.56,11 loop ik 38.15,94.
Al heel snel blijkt dat we alles moeten relativeren. Deze tijd bij deze omstandigheden  is prima te noemen. Dat ik na 2 kilometer brandende kuiten kreeg, was voor mij een (negatieve) verrassing. Er is nog veel werk te verrichten om richting 37.00 te gaan, maar het gaat wel lukken, wellicht al tijdens het MiddenLimburgs AvondCriterium, te beginnen met Heythuysen op woensdag 18 april. Met de afgelopen weken 10-kilometers in 38.18 + 38.25 + 37.57 + 38.15 mag ik zeggen dat ik al vroeg in het jaar stabiel (lees--> niet wisselvallig) loop bij de 10 km.

25 maart 2007  Posno sport 10 km Weert
Ik heb noodgedwongen de training van vrijdag moeten overslaan. Een hele lichte verrekking van de linkerhamstring zorgt er voor dat er zorgen zijn omtrent de deelname vandaag. Maar ik heb de spier goed verzorgd en ik kan rennen. Wel heb ik last gekregen van de linkerachillespees, niet echt lekker dus.
Vandaag staat een nieuwe wedstrijd op het programma: een 10 km in Weert. Ik had me vooringeschreven en voor die 6 euro inschrijfgeld kreeg ik een chip en een herinnering. Dat is dus zeer zeker betaalbaar. De chip was wel een raar ding. Je moest een doorzichtig doosje vaststriemen. In dat doosje zat een ronde grijze rubberen rand. Het werkt wel, want het piepte na de finish.
Het parcours is een snel parcours, aangezien er veel lange rechte stukken in zitten, langs de autoweg en provinciale weg. Hier vind je wel geen toeschouwers!
Ondanks de concurrentie van de Venloop en de Treechloop, staan er genoeg mensen aan de start. Gelukkig start de 5 km apart, zodat dit geen verwarring veroorzaakt. Ik heb me voorgenomen voluit te gaan, mede omdat volgende week een meer hectische wedstrijd is.
Ik start snel en vind al snel een groepje van 5. Daar vooruit lopen nog 6 lopers. Voor mijn gevoel gaan we sneller dan 3.30 min/km. Maar zeker weten doe ik dit niet, aangezien er geen kilometeraanduiding is, jammer. Ik kan goed aanhaken en moet soms echt alles geven om bij te blijven. De wind staat schuin mee. Bij de eerste oversteek (viaduct over de A2) komt de wind schuin tegen te staan en valt het groepje uit elkaar. Van achteruit komt na een minuut of 18 ook Inge van Bergen aan. Zij heeft net de tweede vrouw (een belgische) gelost en maakt flink vaart. Ik kan nog tot rond de 6e kilometer mee (al weer langer dan de vorige keer!!) en dan verzuur ik enorm. Na 21 minuten kon ik dit tempo dus niet meer aan en moest ik langzamer gaan. Daarbij doen de spiertjes ONDER mijn linkervoet ook pijn bij elke stap. Ik wacht op de tweede dame en probeer aan te haken. Dit lukt niet helemaal, maar na een minuut of 30 komen we in een gebied waar je meer moet draaien en keren. Dit is voor mij een makkelijker parcours en ondanks het "gepiep" en de steken, kan ik nu weer versnellen. De afgelopen kilometers gingen boven de 4 min/km, maar nu kan ik weer onder de 4 minuten gaan. In de laatste 2 kilometer nader ik weer op de tweede dame en finish ik in 37.57,01.
Wauw!!! het is al weer 2 jaar geleden dat ik onder de 38 liep. Daarbij was ik nog nooit zo snel in de maand MAART.
 
Al met al ben ik diep gegaan, waardoor de eerste 5 km heel snel gingen (rond de 18) en ik mezelf na 6 kilometer tegenkwam en voor het tweede gedeelte rond de 20 minuten liep. Maar zo wil ik een 10 kilometer aangaan en dit steeds langer volhouden.
 
Over de organisatie kan ik alleen maar lovende woorden hebben. Wel nog 1 tip: zet om de kilometer een aanduiding. Vooral als je het zwaar hebt, is het vervelend als je niet weet hoe ver het nog is.
 
 
 

18-03-2007  Bechaloop 5 mijl  8.09 km
Twee jaar geleden liep ik hier nog 29.52. Met de huidige vorm zou deze tijd te verbeteren moeten zijn.  Helaas waren de weergoden  een andere mening toegediend. Windkracht 6 met windstoten tot 70 km/uur (== windkracht 8!!)......regen......kouder weer (8 graden)......allemaal zaken die de wedstrijd extra zwaar maakten.
Ik besloot om de eerste kilometer gematigd aan te gaan. Mede door de wind schuin mee loop ik 3.25 na 1 kilometer. Gedurende de tweede kilometer merken we al meer van de wind. Af en toe blaast deze hard van de zijkant in het gezicht. De lopers voor me krijgen het nu al zwaar en zakken terug. Van achteruit komen enkele jongens en Inge van Bergen. Twee weken terug kon ik 3.5 km bij haar blijven. Hoe lang lukt dit vandaag? De tweede kilometer gaat in 3.49. Bij de derde kilometer vinden we wat meer beschutting tussen de huizen. mede door de bochten (ik ga harder op een bochtig parcours dan op een "immer gerade aus-parcours!!") , kan ik steeds aanzetten en lopen we 3.33. Alleen Inge kan nog volgen, de rest haakt af. Ongeveer 7 seconden voor ons loopt Mechteld Panhuysen en 10 seconden daar weer voor Jo Schoonbroodt. Bij de 4e kilometer gaat het stevig omhoog. We halen enkele jongens bij en met een groepje van 6 gaan we omhoog. Omhoog lopen is een specialiteit van me (lichtgewicht!), maar ik hou me nu in om bij de groep te blijven. Zo hoop ik bovenop wat meer over te hebben. De 4e kilometer gaat mede door de harde tegenwind in 4.28!! Ik weet nu al dat een verbetering van mijn p.r. (29.52) er niet in zit. Boven op het plateau zet 1 jongen en Inge aan. Ik laat even een 10 meter tussen ons, om de longen even rust te geven. Vervolgens dicht ik snel het gaatje. De wind blaast me eigenlijk hard terug, dus ga ik geforceerder en met kracht lopen. Dit hou je niet lang vol, maar het 5 kilometerpunt halen we nog samen in 19.13 (3.58 voor de km). Bij mij gaat nu langzaamaan het licht uit en ik laat Inge en de andere loper gaan. Tja.......ik heb het toch langer volgehouden... De zesde kilometer is nog deels op het plateau met de wind tegen en deels de afdaling naar Beek terug. Ik loop hier 4.18 over. In de afdaling haalt me een groep van 6 jongens in, o.a. met Mouloud Abraik. Ik loop mijn eigen tempo. Toch kan ik harder gaan, mede door de wind mee. De 7e kilometer geeft 3.16 aan!!!! Ja ja....ik ga harder, maar zo snel ook weer niet. Ik weet dat de laatste kilometer zwaarder is en zoek een aardig ritme. Eenmaal op de baan ruik je de finish en via 3.59 voor kiloemter 8 loop ik 30.46 na 8km en finish ik in 30.57,71 na de 5 mijl. Ik moet even bijkomen, maar na 10 minuten voel ik me al weer goed en de rest van de dag heb ik geen negatieve bijwerkingen van mijn inspanning.
Ik heb hier een dubbel gevoel bij. Aan de ene kant had ik graag mijn p.r. verbeterd. Dat is niet gelukt. Toch overheerst de tevredenheid, immers de weersomstandigheden waren verre van ideaal en ik heb toch een aantal snelle kilometers gelopen. Dat gevoel heb ik nodig, wil ik volgende week in Weert onder de 38 minuten gaan bij de 10km. Als ik me niet vergis, waren de meeste lopers ook flink langzamer dan andere jaren. Ik wacht de uitslagenlijsten wel af om hier conclusies over te trekken. 
 
 
 

wz1.jpg
Westzipfellaaf 2007

04-03-2007 Westzipfellauf 10 km
Het is toch al 3 jaar geleden dat ik hier voor het laatst liep. Ik liep toen 38.36 op 10 km.
Maar de editie van 2004 is anders dan de huidige. Het parcours is zeker anders en naar later blijkt ook de afstand.
Ik heb de laatste 4 dagen veel last van hoestbuien, van irritatie aan de luchtwegen. Noem het maar een kleine verkoudheid. Ik besef dat mijn ambities om hier een p.r. te gaan lopen zo wel een deukje oplopen. Het inschrijven gaat heel snel in een grote sportzaal. Voor het eerst werkt men ook met de Championship. Het is heel makkelijk te vinden waar de start is en andere informatie is prima aanwezig. Bij het inlopen loopt het voor geen meter. Ik piep al bij een enkele versnelling en dit belooft weinig goeds.
Bij de start probeer ik snel aansluiting te vinden met Inge van Bergen. Het is wel wat draaien en keren in het begin, maar ik pik bij haar en Wil Pepels aan. Wil haast heel even voor haar, alvorens een eigen (sneller) tempo te zoeken. Tot mijn verbazing krijgen we al heel snel een stuk door een bos, door de "pratch". Hier slip ik bijna weg in een bocht. Nadat Wil naar voren liep, loop ik voor Inge en hoop dit lang vol te houden. De eerste km gaat in 3.31 en de tweede in 3.37. Ik verbaas me hierover, aangezien ik voor mijn gevoel sneller ga. De derde km gaat al moeizamer in 3.42. Halverweg de 4e km moet ik Inge laten gaan. Ik krijg last van mijn luchtwegen en kan niet sneller. Toch gaat de 4e km nog in 3.45 en de 5e in 3.54. Na 5 km loop ik 18.30 en dat is in principe goed. Maar het beste is er nu van af en ik krijg ook steken in mijn zij. De 6e gaat in 3.51 en de 7e in 4.00 met wind tegen. Het wordt nu langzaamaan ook een beetje "gek". We waren al veel lopers in aan het halen van de halve marathon. Dit zorgt voor veel slalomwerk en oponthoud. Daarbij moeten we bij een splitsing 10km/21km naar links en enkele honderd meters omhoog op een "kinderkopjes-weg". Maar dan wel zo eentje die 100 jaar oud is en uit Parijs Roubaix komt. We moeten vervolgens veel draaien en keren en komen zelfs in tegengestelde richting te lopen van de 21 km. Bij een bocht naar links bots je zo bijna tegen de 21km-lopers!! Ik denk dat mede daarom de 8e km in 4.07 ging en de 9e in 4.04. Ik ga in de laatste nog proberen te versnellen en via een 3.53 finish ik in 38.25 als 13e totaal. Ik ben diep gegaan en heb even tijd nodig om een beetje bij te komen. Herman Gerards ( http://www.hermangerards.nl/ ) zegt dat zijn GPS-systeem 10.2 km aangeeft. De ervaring leert dat hij het bij het juiste eind heeft. Het zou mij niets verbazen, gezien al dat draaiwerk. Ook zag ik enkele lopers die bebloed rondliepen (valpartij) en ook dit verbaast me niets gezien het parcours.
 
Enkele conclusies:
-Bij 10.2 km loop ik 15,93km/u oftewel 3.46/km (na extrapolatie 10 km in 37.40). Dit is langzamer dan ik gehoopt had.
-Maar gezien de gezondheidstoestand mag ik niet klagen over de tijd.
-Ik heb de 10 km aangepakt zoals ik deze WIL aanpakken, agressief.
-Organisatie was goed, alleen was het parcours NIET snel, zoals ik enkele jaren geleden gezien heb. Dit geeft me wel moed dat ik bij een echte snelle 10 km straks mijn p.r. kan verbeteren.
 
naschrift: Bij de uitslagen staan er toch veel fouten! Ik heet er Rudy Artis (dat diploma print ik dus niet uit)!!!!!! . Ook fiele andere laupers sind plots Von naam veranderdwechselt.
En hoor ik nu bij de M35  terwijl ik toch echt 34 ben (wel uit 1972, dus dan weet je wel hoe ze rekenen)? Van de echte kenners verneem ik dat men in Duitsland van de datum 01-01 uitgaat en als je dan in 1972 bent geboren, val je nu eenmaal in de M35-categorie. In Nederland gaat men van je geboortedatum uit. Weer wat geleerd......
 

11-02-2007 AV… HEYTSE CROSS 8,85 km

In de striemende regen ga ik 's ochtends naar Haelen voor de AVE Heytse cross. Deze cross is onderdeel van het LIMBRA-circuit. Bij het inschrijven heb ik SEN (senioren) bij de categorie ingevuld. De strenge mevrouw bij de inschrijving vraagt me naar mijn licentienummer. Dit heb ik niet, dus vult ze RECREANT in. Zo.....die kan ik weer in mijn zak steken. Kijk, het LIMBRA-circuit werkt al jaren zo. De KNAU-lopers krijgen prijzen, de rest niks!! Dat weet je nu eenmaal, dus laat maar gaan. Maar wordt het niet eens tijd dat men dit gaat aanpassen? Met een steeds groter wordende groep recreanten (Start to Run) en ook SNELLE recreanten, is dit bij veel wedstrijden in Zuid-Limburg en bij het DDL-circuit al aangepast. Hier zie je vaak ook meer deelnemers. Vandaag is het zo dat van de 74 finishers zijn er maar 7 in de SENIOR-categorie en ben ik als 17e in totaal de snelste recreant. Enfin, tot zover de reglementen, nu dan over deze cross.

Door de vele regenval is dit een 'WARE CROSS' geworden. Je hebt geen enkel verhard stukje. Soms sta je tot in je enkels in het water of in de modder. En met al dat draaien en keren, vind ik dit gewoonweg HEERLIJK. Samen met het regenweer zijn dit de omstandigheden waarbij ik opleef. Vlak voor de start twijfel ik aan de afstand. Op de site staat 8,85 km. Bij de finish staat op diverse blaadjes de route aangegeven. Hierbij staat ook dat bij de grote cross 1 kleine ronde (930 meter) en 4 grote ronden (2195 meter) gelopen worden. Dit is in totaal 9710 meter. We zullen wel zien wat het wordt.

Ik sta bij de start met een korte broek en singletje. Koud is het niet. De eerste 200 meter zijn op een 'soppig' grasveldje. Ik laat zo'n 50 lopers voor me wegsprinten en ga het eerste slingerachtige deel in om ritme te zoeken. Al in de eerste ronde merk ik dat ik een goed ritme kan draaien. De eerste ronde gaat in 4 minuten. Daarna haal ik vele lopers in en haak steeds aan bij een 'diesel' die een stabiel tempo loopt. De eerste grote ronde gaat in 8 minuten. De speaker Frans merkt hierbij terecht op dat dit 'DWARS DOOR HET LEUDAL' is. De cross vindt plaats in een bosrijk gebied in een "driehoek" tussen Roggel, Haelen en Heythuysen. Ik ben een beetje jaoers op de mensen die hier wonen. Zij hebben hier een prachtig gebied om te wandelen, om te rennen e.d. Wij zuiderlingen hebben dit niet. Bij ons gaat het al meteen omhoog zodra we de voordeur dichtdoen. Het maakt ons wel goed in het 'berglopen' , maar af en toe wil je toch ook eens wat anders, op een ander parcours lopen. Dat is hier heel mooi aanwezig.

Goed, het draaien en keren gaat ook in de tweede grote ronde goed door. Ik hou hier echt van. Ik ben niet het type loper van " lange rechte stukken/grote plaat/grote molen". Ik kan mijn ritme houden, haal weer lopers in en loop weer 8 minuten voor de ronde. Ik blijf genieten in de derde ronde, haal nog enkele lopers in en loop verrassend!! weer 8 minuten voor de ronde. In de laatste ronde loop ik met 3 andere lopers. Het tempo zakt een beetje. Ik wil toch stabiel lopen (=zelfde rondetijden) en tegen het eind test ik mezelf even. Ik stap hard door en los mijn medelopers flink. Zo finish ik in precies 36 minuten (weer 8 minuten voor de ronde!!). Ik wordt 17e en ben zeer tevreden. Ik heb op een wisselend parcours een stabiel tempo gelopen, waarbij ik niet voluit ben gegaan. Dat doe ik pas over 3 weken bij de 10 km Westzipfellauf.

Ook de andere zuiderlingen hebben het goed gedaan: Zo wordt in de H40-categorie Lou Maas 1e , Bart Claessens 2e en Robert Willems 7e.

Kortom, ik vond het een prachtige cross, een prachtig parcours door het Leudal met prima fasciliteiten in het Buitencentrum de Spar. Tot volgend jaar.

 
04-02-2007  OVERMUNTHELOOP  10,35 KM
Met toch wat weinig trainingskilometers in de benen, heb ik geen flauw benul van de huidige vorm. Ik besluit rustig te starten. Ik kan na 500 meter aansluiten bij enkele lopers en de eerste kilometer gaat in 3.39. Met een lekker ritme en 3.45, 3.56, kom ik na 13 minuten door na de eerste ronde.  Kilometer 4 gaat al beter en ik schuif langzaamaan naar voren. Er is een grote groep voor me die langzaam uit elkaar valt. Aan het eind blijkt dat ik behalve Ger en Robert iedereen van deze groep nog ingehaald heb. De 4e ging in 3.45 en de 5e in 3.40. Na 5 kilometer loop ik dan 18.45 en ik voel me daar goed bij. Toch gaat de 6e kilometer in 4.05 op het vals plat omhoog met wat wind tegen richting autoweg. De tweede ronde ging in 13.20 en de 7e km loop ik in 3.52. Ik hengel nog 3 lopers in en ga door in 3.49 voor de 8e, 3.55 voor de 9e en 3.52 voor de 10e kilometer. Mijn tijd na 10 km is 38.18 en dit doet me deugd!! Met nog 1.13 voor het laatste stuk finish ik in 39.31 en dat is voor mij een persoonlijk parcoursrecord!!.In mijn enthousiasme dacht ik eerst dat ik de tweede 5 km sneller liep dan de eerste, maar dit blijkt niet te kloppen. De eerste 5 gingen in 18.45 en de tweede 5 in 19.33.
Ik ben zeer tevreden over deze tijd. Nog nooit was ik zo snel in februari. Nu waren de omstandigheden wel perfect, geen wind, 3 graden, droog, super dus.
 

KOM OP EN LOOP MEE

ZIE IK JE DAN?