Make your own free website on Tripod.com
LOPEN MET Rudy (SPEEDY)
MEI 2005
Home
running links
wedstrijdverslagen 2015

hier vind je de trainingsresultaten en gevoelens van mei 2005:

 
01-05-2004  13 km vaarttraining via Borgharen/Itteren
 
Ik heb enkele snelle afwisselingen gedaan tijdens deze 13 km. Zo liep ik 900 meter in 3.15 en 500 meter (omhoog naar de sluis) in 2 minuten, en 2.40 over 800 meter open stuk naar Borgharen, en 7.15min. over 2 kilometer open stuk naar Itteren (deze was echt goed!!) en 2 minuten over 550 meter omhoog naar de brug over het kanaal bij Meerssenhoven. Het was 26 graden!! maar ik kon goed lopen. Ik had wel een beetje spierpijn, maar ik kon toch doorgaan. Ik koos ervoor om bij de open stukken snel te lopen en tussen de huizen te temporiseren. Ik heb er 1 uur over gedaan, dus 13km/uur.

03-05-2005   9 KM VAARTRAINING IN BOSRIJK GEBIED OP TEXEL
 
Ik ben 4 daagjes op Texel en geniet van de natuur. Ik heb helaas maar 1 keer getraind, want op woensdag-ochtend werd ik wakker met een lichtelijke irritatie aan de linkerachillespees. Ik heb verder geen risico genomen en genoten van de uitstapjes op dit mooie eiland.

10-05-2005  10 km dl3
Ik heb sinds afgelopen zterdag na de Geuldalloop behoorlijk wat spierpijn gehad. Verder heb ik ook een drukke werkweek, met de projectweek. Als coordinator van deze week heb je het natuurlijk extra druk. Daarom heb ik maar een rustige dl3 gedaan van 10 km in 49 minuten!!

11-05-2005   10 km dl 2
Na gisteren gelopen te hebben, wil ik vandaag graag weer. Ondanks een weer zeer vermoeiende dag lukt het me de loopschoenen aan te trekken. Ik wilde net als gisteren een 10 km dl3 doen. Maar na 3 minuten wist ik dat ik sneller kon. Ik had wel wat spierpijn, maar ik kon harder gaan en besloot om een dl 2 te doen. Ik kon heerlijk een stabiel tempo lopen en na 44 minuten was ik al klaar. Laat dit een prima opbouw zijn naar vrijdag toe, als ik mijn p.r. van 17.35 hoop te verbeteren in Beegden.

14-05-2005  5 km uitlopen
Na 24.15 min. relaxed uitgelopen. Hamstrings beetje stijf, rest prima, ook bovenbenen.

15-05-2005   20 km in marathontempo
Vandaag een dl3 in marahontempo. Dat wil zeggen, 12 km/uur, oftewel 5 min./km.
Ik begon relaxed en liep 48.17 voor de eerste ronde van 10 km. In de tweede ronde kan ik soepel doorlopen, ondanks de inzettende regen. Tegen het einde worden de hamstrings lichtjes stijf, maar ik kan goed doorlopen. De tweede 10 km gingen in 48.43 hetgeen aangeeft dat ik een goed tempo volhield. De totaaltijd was 1 uur en 37 minuten. Ik wou 50 minuten per 10 km doen, dus ik was iets te snel. Dit was mijn 3e keer lopen in 3 dagen, dus neem ik morgen een rustdag.

18-05-2005   19,8 km parcours Mergelland
Enkele zeer ervaren lopers hebben me min of meer gewaarschuwd voor de zwaarte van de Mergelland marathon. Vooral als je na 25 km doorkomt en nog 17 km moet, is psychologisch zwaar. Ik ben niet doof voor tips, dus besloot ik vandaag de laatste ronde van die marathon te verkennen. Een goede kennis van het parcours is altijd belangrijk voor de psyche. Ik heb eerst 2,6 km ingelopen naar het startpunt. Ik heb de lus via Schietecoven en langs het vliegveld niet gedaan. Ik ben meteen van Meerssen naar Waterval gegaan. Het gaat soepel naar boven naar Ulestraten. Ik ken dit gedeelte van het parcours. In Ulestraten moet ik mijn klein uitgeprint kaartje bekijken om de juiste route te nemen. Als geograaf lukt me dit uiteraard (oef!!!!!). Vervolgens gaat het over het plateau naar Schimmert. Dit stuk is best wel moeilijk, mede door de zon die goed brandt. Vanaf Schimmert gaat het via enkele bochten naar Raar. Ik voelde nu al het lichtelijk euforische gevoel om TERUG te gaan. Je voelt de finish, je ruikt de finish, heerlijk. Toch krijg ik hier last van mijn bovenbenen en af en toe van de rechterknie. Ik trek hier enkele conclusies uit. Op de eerste plaats heb ik voor mijn doen veel gelopen de laatste tijd. Verder zal ik de langere duurlopen minder op asfaltwegen gaan doen. En als belangrijkste: ik zal nieuwe schoenen moeten halen voor de lange duurloop en dus voor de marathon. De demping van deze schoenen was er na 15 km wel uit. Dit is niet goed voor ledematen, spieren en gewrichten. Toch kom ik goed in Meerssen terug, na een lange, saaie weg. Ik trim verder naar huis en na 1 uur en 42 minuten zaten de 19,8 km erop. Mijn snelhied van 11,6 km/uur is niet geweldig, maar soms stond ik stil om even de weg te zoeken en ik wilde niet sneller gaan.
 

21-05-2005   30 km duurloop
Vandaag heb ik weer met Jo Schoonbroodt en z'n loopgroep gelopen. Ik ben eerst vanuit Bunde naar de startplaats gerend. Die 4 km heb ik dus al gehad. Vervolgens gaan we richting Amby. Daar zoeken we ergens een weggetje op richting Bemelen. Het was de bedoeling om Roger Rousseau tegen te komen, die het parcours van de halve marathon van Margraten liep. Na ruim een uur, boven bij de groeve 't Rooth, gingen de meesten terug naar de startplaats. Ze wilden 1,5 tot 2 uur lopen. Ik wilde 3 uur proberen, dus ging ik met Jo mee. We kwamen allerlei wielrenners tegen. Er was een toertocht, hetgeen soms gevaarlijke situatie opleverde. Op een gegeven moment zagen we toch Roger komen aanlopen. Hij had een gemiddelde van boven de 16/uur gehad. We gaan enkele minuten met hem mee. Hij gaat via de beklimming naar de groeve. Jo en ik gaan onderlangs om hem vervolgens weer op te wachten. Toen Roger kwam, moesten Jo en ik flink tempo maken om hem te volgen. Het tempo (licht bergaf) lag al snel boven de 17,4km/uur. Voor mij was dit behoorlijk snel en ik moest flink aanpoten. Het lukte aardig. Als je bedenkt dat ik bij mijn p.r. 5 km een gemiddelde van 17,1/uur liep, dan weet je dat ik tegen mijn maximum ging. Na 12 minuten, bijna bij de Voogdij, moet ik afscheid nemen en terug trimmen naar huis. Er waren toen al 2 uur voorbij. Mijn linkerbovenbeen was al een tijdje wat stijfjes, maar nu voel ik hem behoorlijk. Ik trim met 10km/uur naar huis en na 2 uur en 45 minuten ben ik terug.
Ik heb nog nooit zo lang gelopen, en vooral de flinke tempoversnelling na ruim 1,5 uur was bijzonder. Thuis gekomen bleek dat ik 1,5 liter vocht verloren had!!!!!! Ik had maar een klein beetje drinken mee, dus dat moet een volgende keer beter. Na een douche voel ik me al wat beter en ga ik de kids ophalen op de camping, alhoewel, ik ga daar eerst nog enkele uurtjes ontspannen...heerlijk.
 
p.s. Ik heb deze week 70 km getraind......dit heb ik nog nooit gehad. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken.
 

24-05-2005  10 km interval
Ik heb sinds lange tijd weer eens deze interval gedaan. Ik trim 4 minuten, ga 1 minuut op 95% en dan weer 4 minuten trimmen enz. Ik heb 9 series gedaan. Tot mijn verbazing liep ik een snelle totaaltijd. Normaal liep ik in totaal 48-50 minuten. Nu ging het in 45.15 , een stuk sneller dus. Ik haalde vooral tijdens de 4 minuten trimmen een hoger tempo dan eerst. Voorheen kon ik niet sneller en moest ik dit gebruiken om uit te rusten. Dit is nu duidelijk een teken dat ik vooruitgang boek.
 

26-05-2005 5 km vaarttraining
Deze week zijn de examens, en dat betekent een drukke week voor mij. Ik heb dan ook weinig fut. Na 5 km heb ik het wel gehad. De zwoele lucht helpt ook niet echt. Maar ik maak me geen zorgen. Ik heb dit elk jaar en in deze tijd loop ik juist op m'n best.

29-05-2005  13 km dl2 Beatrixhaven-Borgharen-Itteren-Bunde
Ik wou eigenlijk rustig uitlopen, maar ik voelde me goed vanmorgen. Het was met 18 graden een stuk aangenamer dan gisteravond, alhoewel de zon toch wel warmer dan 18 graden aanvoelde. Ik besloot om een dl2 te doen op een parcours dat me steeds beter ligt. Er zitten enkele lange stukken in dit rondje. Als mentale voorbereiding op een marathon kan ik dit wel gebruiken. De eerste 5 km gingen in 12,2km/uur. Vanaf de sluis ging ik versnellen. Mijn pas werd korter en sneller. Het stuk tussen Borgharen en Itteren ging nog sneller in 14,8 km/uur. Daarna zakte het tempo weer wat en na 58.50 was ik klaar. Het gemiddelde was 13,25km/uur en dat is precies mijn dl2 tempo. Alhoewel, meestal loop ik dan wel een kortere afstand. Conclusie: ik heb de 5 km van gisteravond goed verteerd. De komende maand loop ik nog 3 keer een 5 en 3 keer een 10 km als wedstrijd. En gezien mijn trainingen lijkt me eerder de kans groter dat ik mijn p.r. van 37.54 op de 10 km verbeter dan de 17.35 op de 5 km.

30-05-2005  13 km vaarttraining
Ik ben vanavond via Meerssen naar Waterval gegaan en vervolgens via het vliegveld en Kasen terug naar Bunde. In totaal 13 kilometer in 1.07.00. Dit is een gemiddelde van 11,65km/uur. Ik ben rustig gestart, maar vanaf het beginpunt naar Waterval tot bovenaan het plateau heb ik een flinke versnelling gedaan. In totaal is er 50 meter hoogteverschil te overbruggen over 2440 meter afstand. Het stijgingspercentage is gemiddeld 2%, maar er zitten stukken van 6 % tussen. Ik heb hierover 9.50 minuten gedaan. Dit is een gemiddelde van 14,9 km/uur. Dit stukje voelde erg goed aan, terwijl ik niet voluit ging. Daarna heb ik rustig uitgelopen naar huis.
In mei heb ik dus ruim 180 km gelopen, meer dan ik in tijden in een maand heb gedaan. Toch kan dit makkelijk meer worden, maar soms vergt het werk veel energie van je en wordt lopen een zoektocht naar tijd/ruimte en zin.