Make your own free website on Tripod.com
LOPEN MET Rudy (SPEEDY)

trainingen vanaf mei 2005

Home
running links
wedstrijdverslagen 2015

TRAININGS-EN WEDSTRIJDTOTALEN VANAF MEI 2005
EN TRAININGSRESULTATENVANAF MEI 2005
 

totaal aantal kilometers
 
 
 
januari 146,7
februari  127
maart   132,5
april  146,7
mei      186,8
juni       149
juli    171,1
  augustus  51    
totaal 2005   1087,8
 

lees nu vanaf hier;bijgewerkte trainingen nu steeds aan de bovenkant

05-08-2005  13 km dl2 Borgharen-Itteren-Bunde
Met een kleine pas, maar met een hoge frequentie probeerde ik de intensiteit wat hoger te leggen dan de afgelopen keren. Dit lukt me aardig en na 59:42 ben ik klaar. Dit gemiddelde van 13,1 km/uur is prima. Zondag naar Bilzen en ik heb geen flauw idee hoe mijn 10 km op dit moment ervoor staat.
 

03-08-2005  13 km dl2  Borgharen-Itteren-Bunde
Vandaag ging het een stuk minder dan gisteren. Ik had echt pap in de benen. Het wordt dan voornamelijk een soort mentale training. Toch is het me gelukt om deze training af te maken. Ik kreeg zelfs na 8 km weer wat meer kracht. Daarom valt mijn gemiddelde nog wel mee. Mijn tijd was 01:04:13 (12,15km/uur).

02-08-2005  13 km dl2 borgharen-itteren-bunde
Na enkele rustdagen (alhoewel:zondag 6 uur zitten bij het WMC, maandag 5 uur autorijden!!), wil ik vandaag de beentjes rustig laten uitlopen. Ik kan een heerlijk ontspannen tempo aanhouden en zonder problemen loop ik 01:00:54  over deze 13 km. Dit is een gemiddelde van 12,8 km/uur. Morgen ga ik dit weer doen.
 

30-07-2005  3-uurs-loop met Jo en vrienden
31km
Vandaag ga ik weer een grens verleggen. Drie uur lopen door het heuvelland. Samen met Jo (www.jogger.tk), Huub, Paul, Tom, Peter, Simon (www.simonblok.nl)  en Leny gingen we langs de bosrand naar de Molenweg. Hier gaan we naar Amie. Vlak voor de kruising met de Bergerstraat gaan Leny en Simon hun eigen weg. Met z'n zessen (dezelfde groep als vorige week) gaan we nu via een stukje Bemelerweg en een deel van het parcours van de 'halve van Magraten' naar Keer. Hier zoeken we het Savelsbos op. Dit voelt als een verademing. Er is een heerlijk slingerpaadje en de ondergrond is zacht. Even later gaan we "dankzij Huub" een zijpad in. Dit wordt een avonturentocht. Dassenburchten, omgevallen boomstammen, soms een pad van 5 centimeter breed, soms geen pad!! en veel omhoog/omlaag/draaien/keren. Heerlijk toch, of niet?
Ik vind het heerlijk lopen. Even later zoeken we weer een asfaltweg op. We vullen het drinken aan(bij een kerkhof) en kunnen goed verder gaan. We zijn anderhalf uur onderweg en gaan richting een jong bos. Het was hier ergens dat Jo ons een raadsel gaf, waarschijnlijk om de tijd te doden. We dachten ons suf en het tempo zakte flink. Het ging ongeveer als volgt: "Ergens staat een hut. In de hut hangt een lamp en buiten de hut zijn 3 schakelaars. Je mag maar 1 keer de deur open doen en naar binnen gaan. De vraag is: welke van de 3 schakelaars is de juiste schakelaar voor de lamp in de hut"
Wil je het antwoord weten...loop dan maar eens mee!!
Enfin, Huub was dacht ik de eerste die het antwoord wist, maar ondertussen waren toch al enkele kilometers voorbij. We gaan verder over de mooie wegen en na 2 uur voel ik me nog goed. We hadden toen 20 km afgelegd (inclusief korte pauzes). Jo en Peter waren duidelijk de sterkere lopers, vooral bergop. Ikzelf en Paul kregen het wat zwaarder. Een tweede tussenstop om de flessen bij te vullen was zeer welkom. Hierna ging het weer een stuk beter. Ik heb meestal geen idee waar we zijn, al herken ik af en toe wel wat. Uiteindelijk gaan we via Berg terug. De kaap van 3 uur wordt nog niet gerond, dus doen we een extra rondje vlakbij de Nachtegaal. Na 3:05 en 31 km waren we klaar. Mijn benen vonden het toen ook wel welletjes. Waarschijnlijk omdat je weet dat je zo bij de auto bent. Ik heb nog nooit zo lang gelopen, maar voel me er goed bij. 31 kilometer is ook lang, al hebben we ook enkele korte stops gemaakt. Het effectieve loop-gemiddelde zal in de buurt van de 11km/uur hebben gelegen. En dat op soms gladde paden. Afgelopen nacht had het flink ge-onweerd en geregend. Tot slot zal ik nog even aangeven (met cijfers) hoe de lichaamsdelen aanvoelden en gepresteerd hadden:
"psyche"= 8
voeten= 8
blaren= 10 (geen last van gehad)
knietjes= 5,5 tegen eind toch gevoelig
bovenbenen= 7
achillespezen/kuiten=7
spierpijn??--> buikspieren!!!
 
 
 

01-05-2004  13 km vaarttraining via Borgharen/Itteren
 
Ik heb enkele snelle afwisselingen gedaan tijdens deze 13 km. Zo liep ik 900 meter in 3.15 en 500 meter (omhoog naar de sluis) in 2 minuten, en 2.40 over 800 meter open stuk naar Borgharen, en 7.15min. over 2 kilometer open stuk naar Itteren (deze was echt goed!!) en 2 minuten over 550 meter omhoog naar de brug over het kanaal bij Meerssenhoven. Het was 26 graden!! maar ik kon goed lopen. Ik had wel een beetje spierpijn, maar ik kon toch doorgaan. Ik koos ervoor om bij de open stukken snel te lopen en tussen de huizen te temporiseren. Ik heb er 1 uur over gedaan, dus 13km/uur.
 
 

03-05-2005   9 KM VAARTRAINING IN BOSRIJK GEBIED OP TEXEL
 
Ik ben 4 daagjes op Texel en geniet van de natuur. Ik heb helaas maar 1 keer getraind, want op woensdag-ochtend werd ik wakker met een lichtelijke irritatie aan de linkerachillespees. Ik heb verder geen risico genomen en genoten van de uitstapjes op dit mooie eiland.

10-05-2005  10 km dl3
Ik heb sinds afgelopen zterdag na de Geuldalloop behoorlijk wat spierpijn gehad. Verder heb ik ook een drukke werkweek, met de projectweek. Als coordinator van deze week heb je het natuurlijk extra druk. Daarom heb ik maar een rustige dl3 gedaan van 10 km in 49 minuten!!

11-05-2005   10 km dl 2
Na gisteren gelopen te hebben, wil ik vandaag graag weer. Ondanks een weer zeer vermoeiende dag lukt het me de loopschoenen aan te trekken. Ik wilde net als gisteren een 10 km dl3 doen. Maar na 3 minuten wist ik dat ik sneller kon. Ik had wel wat spierpijn, maar ik kon harder gaan en besloot om een dl 2 te doen. Ik kon heerlijk een stabiel tempo lopen en na 44 minuten was ik al klaar. Laat dit een prima opbouw zijn naar vrijdag toe, als ik mijn p.r. van 17.35 hoop te verbeteren in Beegden.
 
 

14-05-2005  5 km uitlopen
Na 24.15 min. relaxed uitgelopen. Hamstrings beetje stijf, rest prima, ook bovenbenen.

15-05-2005   20 km in marathontempo
Vandaag een dl3 in marahontempo. Dat wil zeggen, 12 km/uur, oftewel 5 min./km.
Ik begon relaxed en liep 48.17 voor de eerste ronde van 10 km. In de tweede ronde kan ik soepel doorlopen, ondanks de inzettende regen. Tegen het einde worden de hamstrings lichtjes stijf, maar ik kan goed doorlopen. De tweede 10 km gingen in 48.43 hetgeen aangeeft dat ik een goed tempo volhield. De totaaltijd was 1 uur en 37 minuten. Ik wou 50 minuten per 10 km doen, dus ik was iets te snel. Dit was mijn 3e keer lopen in 3 dagen, dus neem ik morgen een rustdag.

18-05-2005   19,8 km parcours Mergelland
Enkele zeer ervaren lopers hebben me min of meer gewaarschuwd voor de zwaarte van de Mergelland marathon. Vooral als je na 25 km doorkomt en nog 17 km moet, is psychologisch zwaar. Ik ben niet doof voor tips, dus besloot ik vandaag de laatste ronde van die marathon te verkennen. Een goede kennis van het parcours is altijd belangrijk voor de psyche. Ik heb eerst 2,6 km ingelopen naar het startpunt. Ik heb de lus via Schietecoven en langs het vliegveld niet gedaan. Ik ben meteen van Meerssen naar Waterval gegaan. Het gaat soepel naar boven naar Ulestraten. Ik ken dit gedeelte van het parcours. In Ulestraten moet ik mijn klein uitgeprint kaartje bekijken om de juiste route te nemen. Als geograaf lukt me dit uiteraard (oef!!!!!). Vervolgens gaat het over het plateau naar Schimmert. Dit stuk is best wel moeilijk, mede door de zon die goed brandt. Vanaf Schimmert gaat het via enkele bochten naar Raar. Ik voelde nu al het lichtelijk euforische gevoel om TERUG te gaan. Je voelt de finish, je ruikt de finish, heerlijk. Toch krijg ik hier last van mijn bovenbenen en af en toe van de rechterknie. Ik trek hier enkele conclusies uit. Op de eerste plaats heb ik voor mijn doen veel gelopen de laatste tijd. Verder zal ik de langere duurlopen minder op asfaltwegen gaan doen. En als belangrijkste: ik zal nieuwe schoenen moeten halen voor de lange duurloop en dus voor de marathon. De demping van deze schoenen was er na 15 km wel uit. Dit is niet goed voor ledematen, spieren en gewrichten. Toch kom ik goed in Meerssen terug, na een lange, saaie weg. Ik trim verder naar huis en na 1 uur en 42 minuten zaten de 19,8 km erop. Mijn snelhied van 11,6 km/uur is niet geweldig, maar soms stond ik stil om even de weg te zoeken en ik wilde niet sneller gaan.
 

21-05-2005   30 km duurloop
Vandaag heb ik weer met Jo Schoonbroodt en z'n loopgroep gelopen. Ik ben eerst vanuit Bunde naar de startplaats gerend. Die 4 km heb ik dus al gehad. Vervolgens gaan we richting Amby. Daar zoeken we ergens een weggetje op richting Bemelen. Het was de bedoeling om Roger Rousseau tegen te komen, die het parcours van de halve marathon van Margraten liep. Na ruim een uur, boven bij de groeve 't Rooth, gingen de meesten terug naar de startplaats. Ze wilden 1,5 tot 2 uur lopen. Ik wilde 3 uur proberen, dus ging ik met Jo mee. We kwamen allerlei wielrenners tegen. Er was een toertocht, hetgeen soms gevaarlijke situatie opleverde. Op een gegeven moment zagen we toch Roger komen aanlopen. Hij had een gemiddelde van boven de 16/uur gehad. We gaan enkele minuten met hem mee. Hij gaat via de beklimming naar de groeve. Jo en ik gaan onderlangs om hem vervolgens weer op te wachten. Toen Roger kwam, moesten Jo en ik flink tempo maken om hem te volgen. Het tempo (licht bergaf) lag al snel boven de 17,4km/uur. Voor mij was dit behoorlijk snel en ik moest flink aanpoten. Het lukte aardig. Als je bedenkt dat ik bij mijn p.r. 5 km een gemiddelde van 17,1/uur liep, dan weet je dat ik tegen mijn maximum ging. Na 12 minuten, bijna bij de Voogdij, moet ik afscheid nemen en terug trimmen naar huis. Er waren toen al 2 uur voorbij. Mijn linkerbovenbeen was al een tijdje wat stijfjes, maar nu voel ik hem behoorlijk. Ik trim met 10km/uur naar huis en na 2 uur en 45 minuten ben ik terug.
Ik heb nog nooit zo lang gelopen, en vooral de flinke tempoversnelling na ruim 1,5 uur was bijzonder. Thuis gekomen bleek dat ik 1,5 liter vocht verloren had!!!!!! Ik had maar een klein beetje drinken mee, dus dat moet een volgende keer beter. Na een douche voel ik me al wat beter en ga ik de kids ophalen op de camping, alhoewel, ik ga daar eerst nog enkele uurtjes ontspannen...heerlijk.
 
p.s. Ik heb deze week 70 km getraind......dit heb ik nog nooit gehad. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken.
 

24-05-2005  10 km interval
Ik heb sinds lange tijd weer eens deze interval gedaan. Ik trim 4 minuten, ga 1 minuut op 95% en dan weer 4 minuten trimmen enz. Ik heb 9 series gedaan. Tot mijn verbazing liep ik een snelle totaaltijd. Normaal liep ik in totaal 48-50 minuten. Nu ging het in 45.15 , een stuk sneller dus. Ik haalde vooral tijdens de 4 minuten trimmen een hoger tempo dan eerst. Voorheen kon ik niet sneller en moest ik dit gebruiken om uit te rusten. Dit is nu duidelijk een teken dat ik vooruitgang boek.
 

26-05-2005 5 km vaarttraining
Deze week zijn de examens, en dat betekent een drukke week voor mij. Ik heb dan ook weinig fut. Na 5 km heb ik het wel gehad. De zwoele lucht helpt ook niet echt. Maar ik maak me geen zorgen. Ik heb dit elk jaar en in deze tijd loop ik juist op m'n best.

29-05-2005  13 km dl2 Beatrixhaven-Borgharen-Itteren-Bunde
Ik wou eigenlijk rustig uitlopen, maar ik voelde me goed vanmorgen. Het was met 18 graden een stuk aangenamer dan gisteravond, alhoewel de zon toch wel warmer dan 18 graden aanvoelde. Ik besloot om een dl2 te doen op een parcours dat me steeds beter ligt. Er zitten enkele lange stukken in dit rondje. Als mentale voorbereiding op een marathon kan ik dit wel gebruiken. De eerste 5 km gingen in 12,2km/uur. Vanaf de sluis ging ik versnellen. Mijn pas werd korter en sneller. Het stuk tussen Borgharen en Itteren ging nog sneller in 14,8 km/uur. Daarna zakte het tempo weer wat en na 58.50 was ik klaar. Het gemiddelde was 13,25km/uur en dat is precies mijn dl2 tempo. Alhoewel, meestal loop ik dan wel een kortere afstand. Conclusie: ik heb de 5 km van gisteravond goed verteerd. De komende maand loop ik nog 3 keer een 5 en 3 keer een 10 km als wedstrijd. En gezien mijn trainingen lijkt me eerder de kans groter dat ik mijn p.r. van 37.54 op de 10 km verbeter dan de 17.35 op de 5 km.

30-05-2005  13 km vaarttraining
Ik ben vanavond via Meerssen naar Waterval gegaan en vervolgens via het vliegveld en Kasen terug naar Bunde. In totaal 13 kilometer in 1.07.00. Dit is een gemiddelde van 11,65km/uur. Ik ben rustig gestart, maar vanaf het beginpunt naar Waterval tot bovenaan het plateau heb ik een flinke versnelling gedaan. In totaal is er 50 meter hoogteverschil te overbruggen over 2440 meter afstand. Het stijgingspercentage is gemiddeld 2%, maar er zitten stukken van 6 % tussen. Ik heb hierover 9.50 minuten gedaan. Dit is een gemiddelde van 14,9 km/uur. Dit stukje voelde erg goed aan, terwijl ik niet voluit ging. Daarna heb ik rustig uitgelopen naar huis.
In mei heb ik dus ruim 180 km gelopen, meer dan ik in tijden in een maand heb gedaan. Toch kan dit makkelijk meer worden, maar soms vergt het werk veel energie van je en wordt lopen een zoekticht naar tijd/ruimte en zin.
 
 

01-06-2005  10 km climax-looptraining
Dat dit voor mij de zwaarste soort training is, bleek maar weer na 35 minuten. Ik had volgende series gepland:
6 minuten tempo 1 (rustig)
8 minuten tempo 2 (4.25/km)
12 minuten tempo 3 (wedstrijdtempo)
5 minuten rust
3 minuten tempo 2
6 minuten tempo 3
9 minuten tempo 4 (volle bak)
Ik moest helaas na 3 minuten tempo 3 voor de tweede keer, rustiger aandoen. Mijn energie was weg en ik heb toen 15 minuten tempo 2 gedaan aan het eind. Ik hoop binnenkort deze training geheel af te kunnen lopen, maar als je deze heel serieus loopt, dan heb je aan het eind van een wedstrijd nog wat over voor een versnelling.
 

05-06-2005 13 km DL2
Ik besloot tot een stevige dl2 op het parcours via de Beatrixhaven, Borgharen, Itteren. In het begin is er een stevige tegenwind. Ik loop een krachtige pas, met reserve. Na 5 km had ik 22.45 . Vanaf dit punt ga ik versnellen. Na 54.54,24 (9670 pas) was ik terug. Dit betekent een gemiddelde van 14,2 km/uur. In de laatste 8 km liep ik zelfs 14,92 km/uur. Ik voel me goed en ben dus prima herstelt van de krachtsinspanning in Echt 2 dagen geleden.

08-06-2005  13 km dl2
Via alweer Borgharen en Itteren een ontspannen dl2 gedaan in 59:49. Het was midden op de dag toch wel warm, net zoals het waarschijnlijk zal zijn bij de marathon. Het gemiddelde van 13km/uur is prima.

12-06-2005  25 km in een tempo iets sneller dan marathon-tempo.
Mijn marathon-tempo is 12 km/uur. Vandaag wilde ik ietsje sneller gaan over 25 km. De eerste ronde van 12,5 km door Borgharen en Itteren ging in 59.53,51 . Het ging best wel aardig in deze eerste ronde, maar nu begint het eigenlijk pas. Psychologisch is dit voor mij erg moeilijk om alleen te doen. Ik kom steeds bij punten waar ik een binnenweg terug naar huis kan nemen. Maar ik kon de verleiding weerstaan en vervolgde mijn weg. Na 17 km begon ik wat irritatie te krijgen aan mijn linkerlies. Aangezien ik een point of no return was gepasseerd, moest ik verder. Maar de steekjes in de lies werden duidelijker voelbaar. Mijn tempo zakte en ik moest zelfs 3 keer even wandelen. Toch kon ik de training afmaken, zonder een blessure op te lopen. Ik liep 2:06:30 over deze 25 km en dus 1 uur en 6:30 voor de twwede ronde. De eerste ronde ging in 12,5 km/uur en de tweede in 11,3 km/uur. Al met al denk ik dat ik de fietstocht en de loop in Stramproy nog niet goed genoeg verteerd heb en ga ik mijn benen goed verzorgen.

17-06-2005  10 km dl2
Na enkele dagen met spierpijn en last van de onderrug, wil ik een dl2 doen. Ik start te hard met enkele kilometers onder de 4 minuten. Daarna neem ik gas terug en loop op reserve. Na 45 minuten was ik klaar en voel ik me prima. Zondag wordt het heet, dus zal ik goed moeten luisteren naar mijn lichaam.
 

22-06-2005  13 km dl3
Ik koos na 3 rustige dagen en bij dit warme weer voor een hele rustige dl3. Na 1 uur en 4 minuten was ik klaar. Dit tempo van 12,1 km/uur is inderdaad een dl3. Ik merk dat mijn duur-schoenen versleten zijn en ik ga maar eens nieuwe halen.

28-06-2005  13 km dl2
Met een korte, snelle pas wil ik deze training te lijf gaan. Ik ben geestelijk erg vermoeid en dit is niet makkelijk lopen. Het einde van het schooljaar nadert.
Na 23 minuten keer ik bij de sluis na 5 km en ga ik richting Borgharen. Ik kan de korte,snelle pas( minimaal 180 passen per minuut!!) tot 37 minuten volhouden. Daarn ga ik wat rustiger lopen en na precies  1 uur was ik klaar, met vermoeide voeten.

30-06-2005  9 km dl2 tempo
Nu een rondje beatrixhaven gedaan....bij weer 26 graden. De temperatuur voelt niet meer als een hindernis. Je kunt dus wennen aan warme omstandigheden. Ik liep een snel eerste kwartier in 15 km/uur. Daarna moest ik wat rustiger gaan lopen. Ik liep uiteindelijk 41 minuten rond. Dat is een gemiddelde van 13,3 km/uur.
 
 

05-07-2005   8,5 km vaarttraining
Ik had niet veel fut, maar besloot buiten om toch een pittige maar korte training te doen. In totaal 40 minuten gerend, met zeker 10 versnellingen. Het voelde goed aan.
 
07-07-2005   6,5 km dl3
Vandaag had ik helemaal geen goede benen. Ik liep vierkant, kwam niet vooruit. Na iets meer dan een half uur vond ik het wel genoeg. Na zaterdag loop ik dinsdag in Beek en dan neem ik een weekje rust.
 

13-07-2005  15 km dl1
Vandaag is dan de echte voorbereiding begonnen van de Mergellandmarathon. Ik heb gisteren bij Ron meerdere paren schoenen gepast en uitgeprobeerd. Het werd de Mizuno. Ik liep vandaag 15 km in een heel rustig tempo. Ik wilde de schoenen testen en de kilometers weer verhogen. Na 1:18:42 was ik klaar. Het gemiddelde van 11,4km/uur is inderdaad dl1 voor mij. Ik had lichte blaarvorming na een uur bij mijn kleine teentjes, maar dit heeft niet doorgezet. Ik zal nog enkele trainingen op deze wijze afwerken om de schoen goed in te lopen. De benen waren prima.
 

15-07-2005  13 km dl1 rondje Borgharen-Itteren
Vandaag voor de 2e keer met de nieuwe schoenen gelopen. Ik heb nu geen last van blaren. Wel moet ik nog de balans zoeken m.b.t. het aantrekken van de veters. Te strak is niet goed, te slap ook niet. Na 1:02:44 was ik klaar. Mijn gemiddelde van 12,4 km/uur is iets beter dan eergisteren. MAAR.....het was 27 graden en dat is warm. Ik heb maar 1 angst voor de marathon. Dat is niet de afstand, niet het hoogteverschil, maar het warme weer. Bij dit soort weer loop ik de marathon niet!! Ik kan daar niet zo goed tegen. Geef mij maar bewolkt weer en 20 graden maximaal.
 

18-07-2005  11,6 km dl2
Ik wilde eigenlijk een aantal ronden in het bos gaan lopen op een apart parcours, maar helaas.....een deel van dat pad was geheel overwoekerd. Ik ging naar boven naar Kasen en van daaruit richting Moorveld. Daar maakte ik een rondje langs de autoweg en ging weer terug naar Kasen en naar huis. Na 56:30 was ik klaar. Dit is een gemiddelde van 12,4 km/uur. De eerste 6 km gingen in 11,6 km/uur en de laatste 5,6 gingen in 13,2 km/uur. Vandaar een dl2 met lichte interval. Het eerste deel ging bergop en in het laatste deel zat er 800 meter bergaf bij.

20-07-2005  22 km dl1 op parcours marathon
Ik heb vandaag de laatste ronde van 17 km van de Mergellandmarathon gelopen. Met een stuk van 2,5 km naar het startpunt in Meerssen en 2,5 km naar huis,is dat in totaal 22 km. Ik deed de eerste 5 km rustig aan. Pas na het verlaten van Ulestraten ging ik een beetje versnellen. Het waaide op de weg terug naar Raar, maar de benen voelden nog goed. De laatste kilometers waren wel wat zwaarder, maar deze gingen beter dan de laatste keer dat ik hier kwam. Het was nu ook niet zo warm, er vielen zelfs enkele druppels uit de lucht (heerlijk!!). Na 1:51:25 was ik weer thuis. De ronde van 17 km ging in1:24:06,72 (14944 passen). Dit is een gemiddelde van 12,1 km/uur. Ik heb wel naderhand wat stijve bovenbenen, maar dit was mijn langste training sinds een lange tijd. Het echte duurwerk begint nu pas.

23-07-2005  20 km met Jogger Jo en vrienden
Jo had vandaag iets bijzonders in petto. Hij zocht de vlakke delen op langs het kanaal en naar Borgharen en Itteren. De aanloop was redelijk rustig, maar langs het kanaal begon de eerste serie van 1 minuut heel hard en vervolgens 1 minuut rustig. We deden zo 11 series tot aan Borgharen. Na de 7e serie moest ik al rustiger aandoen. In Borgharen werd er weer normaal gerend, maar buiten Borgharen volgden nog 5 series!! Oef......
Na 1:52:00 was ik weer terug bij de Nachtegaal. Met alleen een klein blaartje op mijn kleine linkerteen en wat stijve benen, voelt het voldaan aan. Volgende week zaterdag ga ik weer mee, maar dan gaan we, op uitnodiging van Simon, een duurloop van 3 uur doen. Wie een marathon wil lopen, zal dit zeker nodig hebben. We starten om 09.00 uur bij de Nachtegaal, dus wie mee wil.................en durft..........
 

25-07-2005  13 km dl2
Het gebruikelijke rondje Borgharen-Itteren stond op mijn "schema". Ik begon met een stevige pas en voelde nog de zaterdagtraining in mijn benen. Ik kon toch goed doorgaan en 22 minuten over de eerste 5 km doen. Daarna probeerde ik wat te versnellen. Tegen het eind voelde ik mijn blaar aan mijn kleine teen. Het blijkt nu een blaar in een blaar te zijn!! Hopelijk herstelt dat snel. Na 56:10,73 was ik klaar. Dit is een gemiddelde van 13,9 km/uur.
 

28-07-2005  10 km
Ik heb maandag de blaar in de blaar open moeten maken om het vele vocht eruit te laten. Daarom moest ik enkele dagen rust houden en de blaar goed verzorgen. Vandaag probeerde ik een rustige 10 km te doen. Ik heb 48 minuten gelopen en geen last van de blaar gehad, deze is dus redelijk goed herstelt. Nu nog 2 extra dagen verzorgen om zaterdag ongeveer 30 km te doen.
 

doe ook eens een duurloopje!!!!